кръвно

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Европейското дружество по кардиология (ESC) публикува резултати от изследване на препарати за лечение на високо кръвно и стенокардия. Някои от тях, се посочва в отчета може да бъдат смъртоносно опасни.
По данни на EurekAlert, цитиран от осведомителните агенции на 17 април вечерта, Европейското дружество по кардиология (ESC) е публикувало отчет, в който се казва, че част от лекарствените препарdти за високо кръвно може да бъдат смъртоносно опасни.
Така например, лекарствата за стенокардия, в които се съдържа нифедипин, могат да доведат до спиране на сърцето, съобщава zdrave.to. Хипертониците, които приемат нифедипин, трябва много строго да се придържат към препоръките на лекаря за приема на това лекарство.Високо кръвно тръшна Асен Блатечки, актьорът удари 100 кгАсен Блатечки често имал здравословни неразположения, разкриват негови колеги. По време на репетиции…Feb 26 2019skafeto.com

Многогодишни наблюдения показват, че то не е безопасно за здравето, дори може да е опасно за живота. Злоупотребата с нифедипин може да доведе до спиране на сърцето, предупреждават кардиолозите.
В изследването се посочва, че ако в лекарствените препарати има дихидропиридин и амлодипин, то подобни рискове не може да има, посочват експертите.
„Изследването показа, че високи дози нифедипин могат да увеличат риска от внезапно спиране на сърцето„, обяснява д-р Ханно Тан от Академичния медицински център в Амстердам. „А препаратът амлодипин е безопасен“, допълва той.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Внимание: Скритите признаци на фатално високото кръвноВсеки трети в България страда от високо кръвно, гласят официалните данни.