кръвно

Високото кръвно налягане представлява сериозна заплаха за здравето и живота на пациента, защото принуждава сърцето да работи по-бързо и по-малко ефективно. Ако състоянието се игнорира, в бъдеще това може да доведе до сърдечно-съдови заболявания и да причини инфаркт или инсулт.Важно за всички: Обявиха най-новите параметри на нормалното кръвноВисокото кръвно налягане измъчва стотици хиляди българи и се превръща във все по-сериозен проблем и …Apr 26 2019skafeto.com

Не е тайна, че хипертонията е тясно свързана с фактори като начина на живот – наднорменото тегло и пушенето, съобщава zdrave.to. Премахването на тези причини обикновено ефективно помага за справяне с високото кръвно налягане, но според лекарите има и друг лесен начин да се справим с болестта. Става дума за обикновената вода.

Според д-р Стефан Синатра, питейната вода може ефективно да понижи високото кръвно налягане. Първо, когато не пиете достатъчно вода, тялото ви се опитва да се снабди с необходимото количество течност, като задържа натрий. Натрият е “застраховка” за вашето тяло в случай на дехидратация, но, както знаете, голяма част от него в кръвта увеличава кръвното ”, обясни той.

„В същото време дехидратацията кара тялото ви да затваря постепенно някои от капилярните канали. И когато се затворят, в съдовете се натрупва повече налягане, което води до повишаване на кръвното налягане. Така че един от най-добрите начини да го намалите естествено е да пиете достатъчно течности”, добави Синатра.

Лекарят отбеляза, че за да се получи максимална полза за здравето от водата, е необходимо да се пият осем до десет чаши на ден.
– Но не прекалявайте – предупреди лекарят. За да се разгради количеството напитка, тялото ще се нуждае от известно време. Ако пиете твърде много вода, можете да претоварите бъбреците и храносмилателната система.

„Ако имате сърдечна недостатъчност, проблеми с бъбреците или приемате диуретици, консултирайте се с вашия лекар преди да увеличите приема на вода. Също така, не забравяйте, че хипертонията, диабетът и стресът отслабват здравето на бъбреците ”, заключи Синатра.

Сред другите фактори, които могат да понижат кръвното налягане, лекарите посочват намаляване на приема на сол и кофеин, физическите упражнения, отказване от тютюнопушенето и увеличаване на количеството плодове и зеленчуци в храната, пише Express.co.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Експерти разкриха на коя ръка трябва да се измерва кръвното наляганеРазликите в показателите на кръвното налягане на дясната и лявата ръка са открити преди около 50 год…Jun 25 2019skafeto.com


loading...