Ниацинът е важен хранителен елемент, който повечето от нас познават много добре, но най-вероятно под друго наименование. Всъщност ниацинът, който е известен още като никотинова киселина, е познат на широката общественост като витамин В3.

Този витамин може да помогне да понижим холестерола в тялото си, повлиява положително артрита и освен това стимулира мозъчната функция. Оказва се, че ниацинът има много и различни ползи, но ако се приема в големи дози може да предизвика неприятни странични ефекти.Учени биха тревога: Консумацията на тази напитка ни убиваНово проучване на учени от Харвардския университет установи консумацията на коя напитка води до голя…Mar 28 2019skafeto.com

Ниацинът има две форми, като и двете могат да бъдат намерени в храни и добавки:
Никотинова киселина: Като добавка, никотиновата киселина е форма на ниацин, използвана за намаляване на нивата на холестерола и понижаване на риска от сърдечни заболявания.
Ниацинамид или никотинамид: За разлика от никотиновата киселина, ниацинамидът не понижава холестерола. Въпреки това, той може да помогне за лечение на псориазис и да намали риска от немеланомен рак на кожата.

Когато на тялото ни му липсва ниацин, то ни дава сигнали, които далеч не трябва да пренебрегваме: депресия, проблеми с кожата, умора, главоболие, диария.

Ето и в кои храни можем да го открием и какво количество от него получаваме с една порция:
Пилешки гърди: 59%
Лека риба тон, консервирана в масло: 53%
Говеждо: 33%
Пушена сьомга: 32%
Фъстъци: 19%
Леща: 10%

Това, което е изключително важно за здравето ни като цяло, е да се храним пълноценно и разнообразно, за да можем да даваме на организма си всички необходими елементи, от които се нуждае, за да функционира нормално. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Учените са категорични: Ето защо не трябва да пием горещи напиткиЕдва ли има някой от нас, който при оплакване от болно гърло да не е чувал задължителния съвет: „Пий…Mar 26 2019skafeto.com


loading...