шоколадът

Шоколадът и червеното вино са най-обичаните продукти в своите категории. Едва ли има някой, който не предпочита да подслади живота си с вкусен шоколад, отколкото с каквото и да е друго сладко. А виното е класическа напитка, която се консумира в много и различни ситуации – на романтична вечеря, за здраве с вечерята, при специални поводи, при различни обичаи. А особено шоколадът, който е с високо съдържание на какао и червеното вино са продукти, които се славят със своите уникални качества.

Полезните им качества се дължат на съдържанието на веществото ресвератрол, което се произвежда от редица растения. Ресвератролът е вид антиоксидант, който се класифицира като фитоестроген, защото има способността да си взаимодейства с естрогенните рецептори по положителен начин.Ниацинът – що е то какви са ползите от него?Ниацинът е важен хранителен елемент, който повечето от нас познават много добре, но най-вероятно под…Mar 28 2019skafeto.com

И тъй като с възрастта настъпват промени в организма на човека, някои от клетките спират да се делят. В ново проучване, ръководено от д-р Ева Латоре, учени са инжектирали вещества, много сходни до ресвератрол, за да „съживят“ остаряващи човешки клетки и те се започнали да се делят отново.

„Когато видях някои от клетките да се подмладяват, не можах да повярвам. Старите клетки приличаха на млади клетки. Беше станала истинска магия. Повторих експеримента няколко пъти и всеки път клетките се подмладяваха. Много съм развълнувана заради потенциала на това откритие.“, споделя лекарката.

Освен това, ресвератролът има свойството да неутрализира свободните радикали и да предпазва мозъка и нервната система по-добре от всеки друг антиоксидант. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Учени биха тревога: Консумацията на тази напитка ни убиваНово проучване на учени от Харвардския университет установи консумацията на коя напитка води до голя…Mar 28 2019skafeto.com


loading...