алкохол

Българинът обича да се хвали, че е №1 на масата, а виното и ракията са абсолютно задължителни за всяка трапеза. Факт е, че тези напитки се произвеждат по нашите земи от векове, но също така е вярно, че трябва да се внимава с консумацията им, защото лесно можем да се окажем в плен на опасни зависимости.Видове ракия и коя за какво е полезнаЧували сте го, нали? Но да видим какви заболявания се подават на изцеряващото действие на различните…Jan 21 2019skafeto.com

Учени от Университета на Пенсилвания откриха разликата между пиянството и алкохолизма. При алкохолизма възниква голяма зависимост, която човек не може да преодолее. В същото време отделните гени са отговорни за неговото развитие, става ясно от публикация в уебсайта на институцията, съобщава zdrave.to. Експертите анализираха живота на 275 хиляди души и проведоха ДНК анализ. Бяха идентифицирани 18 генетични комбинации, които бяха свързани с обичайните алкохолни напитки. Но само пет от тях доведоха до развитието на алкохолизъм, при който хората не могат да устоят на жаждата за алкохол.

Според учените те ще се фокусират върху генетични комбинации, които се свързват само с алкохолизъм и в бъдеще ще могат да идентифицират хора с повишен риск от развитие на това заболяване и да създадат подходящи лекарства.
Освен че могат да идентифицират гените, отговорни за алкохолизма, те проследяват и ефекта на алкохола върху тялото.

Проучването показа, че пиещите са имали значително намален риск от коронарна болест на сърцето и диабет тип 2. В същото време общото здравословно състояние се влошило. Алкохолизмът също показва намаляване на интелигентността, повишен риск от безсъние, както и психични разстройства.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Баба от Шумен доживяла до 103 с билкова ракияКато легенда в Шуменския край се разказва за една баба, която доживяла 103-годишна възраст, без нико…Feb 6 2019skafeto.com


loading...