дълголетието

Когато срещнем възрастен човек, не спираме да се чудим как е успял да доживее до тази достолепна възраст и веднага започваме да го молим да разкрие малките си тайни, осигурили му дълголетието. От това, което наскоро сподели 105-годишна британка Бренда Осбърн, май сериозно трябва да се замислим дали се нуждаем от мъж до себе си. Защото изглежда, че е истина, че главоболията, които ни докарват представителите на силния пол, могат значително да скъсят живота ни.

След 106-годишната Маделин Дай, която смята, че благодарение на пълния си отказ от мъжете, е избегнала стреса, свързан с брака и отношенията, тези дни стана ясно, че и друга възрастна англичанка е достигнала до този извод. Бренда Осбърн разкри тайната си за дълъг живот навръх 105-ата си годишнина, която посрещна в дом за стари хора. Рожденичката призна, че е доживяла до такава възраст, защото е избягвала мъжете, трудила се е много усърдно и често се е разхождала на чист въздух, пише „Мирър”, цитиран от jenata.blitz.bg.Баба Цветана от село Труд стана на 100 години и разкри голямата си тайна за здраве и дълголетиеОгромна кошница плодове, бяло и червено вино, красив букет, книги и парична сума подари кметът на об…Jun 25 2018skafeto.com

Бренда е родена през далечната 1913 година в Нотингам. Старицата е преживяла две световни войни. Зад гърба си има 33-годишен стаж като медицинска сестра. За цялото това време възрастната жена си е взимала болничен само един път.
Бренда започва да работи през 1940 година в болница „Виктория”, където се е грижела за ветераните от Дюнкерк. През 1946 година става помощник сестра, а шест години по-късно се издига до старша медицинска сестра.

93 години от живота на Бренда преминават в бащината къща. Миналата година обаче се мести в дома за стари хора.

„Леля ми, която е живяла повече от един век, винаги е била много независима. Наскоро се премести в дом за стари хора и вече се шегува, че тайната й за дълголетие се дължи на липсата на мъже, тъй като те не си заслужават неприятностите”, споделя племенницата на Бренда.Гуруто на дълголетието Иван Гарабитов: Масажирайте сами ушите си, така ще помогнете на цялото си тялоПолезна информация за това как да си помогнем сами, да се държим в добра кондиция и настроение, а съ…Apr 18 2018skafeto.com


loading...