120 килограма доктор Емилова

Д-р Людмила Емилова е лекар с три специалности – вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 47 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ, пише Труд.

Д-р Емилова и мнозина от екипа й си спомнят, че при първото идване на Елена Механджийска преди 11 години кантарът отказвал да отчете теглото на младата жена. Наложили се спешни технически решения, за да се измерят правилно килограмите й. А те били 230!

За мъките, неразположенията и неудобствата сега Елена има кратко и много въздействащо определение- казва, че е свалила от себе си тежестта на двама души от по 60 кг. Постижението е впечатляващо и предизвиква лавина от въпроси- как се е решила, с какви трудности се е преборила, наистина ли плодолечението прави чудеса, и още, и още. Разказът на Елена е много емоционален и преди срещата ни тя дори е направила сериозен списък на овладените с глад болести. С усмивка ми показва снимка от 2018 г. с пола от недалечното минало, в която вече може да се побере два пъти и да остане място за кошница с плодове.

С печалния рекорд на килограмите Елена се сдобила за няколко години. Споделя, че сред причините бил и постоянен стрес в личния живот, но емоционалните празноти са вече в миналото, както и многото заболявания. Имала огромни отоци по краката, високо кръвно налягане, непрестанни болки в кръста и ставите, главоболие със световъртежи, желязодефицитна анемия, високо кръвно, уголемен и силно омазнен черен дроб, многобройни камъни в злъчката, заради които претърпяла операция и др.

Заради сънна апнея нощите й били кошмарни, денем се случвало да заспи седнала, дори по време на разговор. Опитвала различни диети, но резултатът бил отчайващ- килограмите се връщали, а от неправилния избор на ограничения се появил хроничен гастрит, по-късно и язва. Елена харесвала млечни храни и сладкиши и опитала да ги намали, но килограмите не се предавали и когато стигнали 230, тя се стреснала и решила да потърси помощ от д-р Емилова. За добрите ефекти на програмата знаела от познати и вместо да се остави на отчаянието, избрала да остане за 30 дни в медицинския център. Първата й програма била 20 дни на плодове и чай с 10-дневно захранване. Резултатите дошли много бързо и върнали надеждата, че няма невъзможни неща, ако силно искаш да постигнеш здраве и имаш за водач опитен и всеотдаен лекар като д-р Емилова.

От нейните лекции Елена разбрала какви грешки е правила при храненето и с диетите, прилагани без контрол от лекар и непрекъснато наблюдаване на всички показатели. През първите 2-3 дни жената имала главоболие и с това приключили неразположенията, отваряйки път на здраве и хармония. По-рано тя не можела да направи и 20 крачки, задъхвала се и имала усещане, че сърцето й ще излети. В центъра започнала да се включва във всички, организирани за пациентите двигателни активности, най-много харесала водната гимнастика.

Елена Механджийска от София: Свалих 120 килограма с помощта на доктор Емилова (СНИМКИ)
С плата от старата пола на Елена могат да се направят поне още две

През 2011 г. Елена свалила първите 26 кг и загърбила много от мъчителните оплаквания и неразположения. Вече не били потребни безбройните медикаменти, приемани през годините без ефект. Освободено от килограмите, тялото се връщало към нормалната си жизненост, духът отново бил извисен и всеки ден носел нова енергия и радостни преживявания. До 2016 г. Елена провеждала редовно 20-дневно гладуване в медицинския център. Започнала да прави и сама по 5 дни на плодове и чай всеки месец.

С времето, посветено на лечебно гладуване, се появявали още, и още, добри резултати. Преди програмата жената прекарвала много тежко по няколко пневмонии годишно. Постепенно честотата и тежкото протичане намалели и изчезнали напълно след стриктното спазване на съветите на д-р Емилова. Елена започнала да се храни разделно, да приготвя постни ястия и салати у дома и силно ограничила животинските и сладки продукти.

До 2020 г. жената тя 120 кг със стриктно спазване на съветите на д-р Емилова. Заради обездвижването покрай ковид пандемията качила няколко килограма и решила, че отново е време да посети единственото място, където кантарът става приятел, а хапчетата- излишни. През януари т.г. започва поредната си програма в центъра- 17 дни на плодове и чай и десетдневно захранване. Преди идването сама гладувала 3 дни.

Елена Механджийска от София: Свалих 120 килограма с помощта на доктор Емилова (СНИМКИ)
Елена (вляво) и Надежда в медицинския център на брега на морето

При това посещение Елена има желана компания. С нея е сестра й Надежда Христова. Тя признава, че не е очаквала толкова бързи и вдъхновяващи резултати. Пробвала е безброй диети, но резултатът бил йо-йо ефект и стомашни неразположения от прекаляване с мляко, зелев сок или друга крайност, популярна за момента. Грижата за здравето не е моментно преживяване, а последователна поведение в хармония с природата, казва Надежда. При нея са отшумели болките от дискова херния, върнала се е жизнеността и енергията и сама се удивлява, че успява да играе народни хора с другите пациенти по цял час, без да се измори.

Двете сестри са безкрайно благодарни на целия екип на лекарката и със сърдечни усмивки пожелават тя да е здрава и все така вдъхновена в мисията за спасяване на болни и отчаяни хора от целия свят.

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Пюре от тиква /1 порция/

Елена Механджийска от София: Свалих 120 килограма с помощта на доктор Емилова (СНИМКИ)

Продукти:
250 г почистена тиква,
70 мл бадемово мляко,
1 чаена лъж. кокосово масло,
по 1 щипка морска или хималайска сол, индийско орехче, бял пипер, куркума,
сок от ½ лимон

Приготовление:
Тиквата се сварява на пара. Поставя се в подходяща купа, прибавят се всички останали съставки и се пасира до гъстотата на мус. Комбинира се добре със салата от свежи зелени растения, чери доматчета и обезсолени маслини.

Виж още:Съветът на доктор Емилова: Боб мунг бързо се сприятелява с българската кухняД-р Людмила Емилова е лекар с три специалности – вътрешни болести, кардиология и ревматология и здра…Feb 14 2022skafeto.com

Седемте супер храни на д-р ЕмиловаД-р Людмила Емилова представя пред Труд своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалнос…Nov 19 2021skafeto.com

Съветът на доктор Емилова: Как да накараме пост ковид синдромът да отстъпиД-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието пред Труд. Тя е лекар с три специалнос…Oct 24 2021skafeto.com

Глория: Благодаря, д-р Емилова!Глория разкри как успява да изглежда толкова добре, въпреки че е прехвърлила 50-те. Примата на фолка…Oct 23 2021skafeto.com

Д-р Емилова би тревога: Кетоновата диета е опасна, води до инфаркт, инсулт, ослепяванеПопулярната диетоложка д-р Людмила Емилова реагира остро срещу все по-популярния диетичен режим – ке…Jun 20 2021skafeto.com


loading...