Проф. Донка Байкова добро здраве
Проф. Донка Байкова

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Известният експерт по здравословно хранене професор Донка Байкова даде ценни съвети как да поддържаме организма си в добро здраве, при това без да се подлагаме на жестоки хранителни режими и да се отказваме от повечето от любимите ни ястия. Тя е категорична, че диетите вече не са на мода, а човешкият организъм сам ни дава сигнали от какво има нужда.

Как начинът, по който спим, влияе на здравето ниСпоред изследователите, които активно изследват съня, всеки един човек прекарва средно двадесет и пе…Mar 13 2019skafeto.com

Проф. Байкова препоръчва 2 пъти в седмицата да залагаме на постно меню. Най-подходящите дни за това са преди и след уикенда – например петък и понеделник, уточни тя пред „България он еър“.

В тези дни е хубаво да включваме в дневното си меню постен гювеч и зеленчуков борш. В останалите дни от седмицата можем спокойно да консумираме месо, но е добре да се избягват големите количества.

Много полезни за ежедневна употреба са също така ядки, леща, боб, риба и зеленолистни. Проф. Донка Байкова е категорична, че те имат противовирусен и пречистващ ефект и спомагат за добро здраве.

Тя подчерта, че пълнозърнестият хляб несъмнено е по-полезен от белия, но трябва да се избягва от хората със стомашни проблеми, защото дразни лигавицата и може да предизвика дискомфорт.

Проф. д-р Байкова: При преяждане или напиване – имунната система „се изключва“Сега храната трябва да е много по-умерена по количество и в същото време по-енергийна, предупреждава…Mar 23 2020skafeto.com