Златни правила на здравето

Златни правила на здравето на японският инженер и учител по айкидо Кацудзо Ниши придоби широка популярност поради своята простота и дълбока източна мъдрост. Той е роден през 1884 г. и бил изключително слабо в здравословно отношение момче. Лекарите не са вярвали, че ще живее повече от 20 години. За да подобрят здравето му, родителите го изпратили в будистки манастир.

Там той прекарал 3 години, изучавайки различни техники за медатация и боравене с меч. Той изчел повече от 70 хиляди литературни източника по природолечение и, прилагайки творчески наученото, създал свои собствени правила, които, според него, укрепват нашето тяло. Книгата му е публикувана през 1927 г., когато Кацудзо е на 44 години.

Следователно, след като сте убедени в ефективността на тази практика, препоръчваме ви и малко практика!

Днес ще ви запознаем с неговите 6 златни правила и упражнения за здравословен живот.

Златни правила на здравето на Кацудзо Ниши

1. Да се спи на твърда постеля.

За любителите на мекото легло ще трябва да се признае горчиво, но трябва да спите на твърдо. Самият лечител казва: “ За да запазим навика на добрата поза, няма по-добро средство, отколкото непрекъснато да коригираме смущенията, които възникват в гръбначния стълб, като спим на твърдо, равномерно легло. Ако сте любители на съня в меко легло, ще позволите на нервите да атрофират и да се парализирате по такъв начин, че болестите ще дойдат при вас без покана .

2. Твърда възглавница

Нито меко легло, нито мека възглавница … Тест! Всъщност всичко не е толкова трудно – за здравето можете да свикнете с него. Факт е, че ако спите на твърда възглавница, нашите шийни прешлени ще бъдат разположени в естествената им позиция. В противен случай те ще се наведат, което ще доведе до болка в областта на врата и гърба. Японците щяха да добавят: „Изкривен врат е знак за кратък живот.“
6-те златни японски правила за здравето, които завладяха света
3. Упражнение „Златна рибка“

Упражнението коригира кривината на гръбначния стълб и по този начин елиминира претоварването на гръбначните нерви. Освен това нормализира кръвообращението, има благоприятен ефект върху сърдечната функция и като цяло стабилизира работата на основните органи на тялото.

4. Упражнение за капилярите

И капилярите трябва да бъдат обучени! В системата на лечението на Ниши има специална вибрационна гимнастика за крайниците. Вижте как можете да подобрите кръвообращението в тялото.

5. Упражнение „Затваряне на дланите и краката“

Координира работата на мускулите, кръвоносните съдове, нервите в корема, слабините и бедрата. Това упражнение се препоръчва за бъдещи майки, тъй като допринася за развитието на плода в утробата.

6. Упражнение за гръбначния стълб и корема

Функция на упражнението – възстановяване на киселинно-базовия баланс в тялото. Той също има благотворен ефект върху умствената енергия .

Напълно можете да се запознаете с тази система за възстановяване с помощта на видео, където Мая Гогулан разказва за всички нюанси на известната практика!

Както видяхте, нищо сложно! Следвайте тези препоръки и правете редовни упражнения – и скоро ще се подобри гръбначния стълб и ще забравите за проблемите с гърба.


Д-р Александър Шишонин показва страхотни упражнения за лечение на хипертония без лекарства (СНИМКИ и ВИДЕО)Според наскорошно изследване около 35% от болните от хипертония знаят за проблемите си и се лекуват.…Aug 13 2019skafeto.com
Ако ви е харесала статията не забравяйте да я споделите с приятели 😊 !


loading...