Джина

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Лятото е сезонът на коктейлите. Много лед, малко алкохол. Има ли по-лятно питие от джина? Няма! Джинът е една от малкото напитки, с която традиционно се правят коктейли за плажа и изобщо за летните горещи дни. Причините за неговата сезонна принадлежност са ненатрапчивият му вкус и най-вече ароматът на хвойна, който предизвиква онова незаменимо усещане за свежест.

Джина
Twitter

Основна съставка на джина е хвойната. Именно на нея напитката дължи благотворните си свойства. Само час след като сме изпили коктейла си, тялото започва да изгаря повече калории благодарение на ускорения метаболизъм.

Плодовете от хвойна са богати на антиоксиданти и действат като естествен диуретик. В една чаша джин се съдържат едва 67 калории, които бързо след това биват изгорени посредством стимулирания метаболизъм.

Този коктейл почиства моментално черния дробЗа черния дроб трябва да се полагат навременни грижи. Преди време имах здравословни проблеми и лекар…May 21 2018skafeto.com

Хвойната е сред универсалните средства срещу подуване на корема. Също така намалява и възпалението на артериите. Най-интересното обаче е друго – оказва се, че напитката увеличава метаболизма с до 17%.

Учените от университета на Сигулда са провели изследвания с мишки. Тези, които редовно приемали дози джин, ускорили процеса на разграждане на веществата с до 17%. Това е поредното доказателство, че джинът е едно от най-добрите и полезни спиртни напитки.

Това не е първото подобно изследване. През 2008-ма година бе доказано, че джинът с тоник е най-безопасната алкохолна напитка за болните от диабет тип 1. Това се дължи на полезния ефект на хвойновите плодове, който имат те върху артериите.

Важно за здравето: Водата ни прави дебелиПоследните изследвания на учени за пореден път доказаха, че всичко прекалено е вредно за здравето. Д…May 9 2019skafeto.com

Хвойната бори още инфекциите, кашлицата, запека и бъбречната недостатъчност. Антиоксидантите в нея пък спомагат за изпъване на бръчките. Някои дори твърдят, че джинът може да и помогне в борбата с рака. Киселите треви в напитката запазват стомаха и спомага за храносмилателните процеси.

Джина
GinTonic

За да не изгубите ползите от джина, е нужно да стоите далеч от използването на тоник с много хинин или захар. За да не приемате излишни калории, приемайте джина разреден с диетична напитка. А за да получите уникален аромат и още ползи, добавете към коктейла си лайм, розмарин, босилек или резенче краставица.

Вижте тук интересни и креативни рецепти за коктейли с джин.

Всичко, което вярвате за отслабването, е погрешно: Дебел си? Яж по-малко! Да, ама неКогато ендокринологът ви погледне с неодобрение и отсече: “Трябва да отслабнете!”, той би следвало д…Dec 10 2018skafeto.com