Иван Ласкин

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

След смъртта на Иван Ласкин, многобройните наследници не могат да се разберат за съдбата на имотите му и поради тази причина китна къща, когато някога е била кръчма в софийското село Пасарел, буквално се превърна в змиярник.

Китното село Пасарел се намира на около 30 километра от София и винаги е било притегателно като магнит за почитателите на виладжийския начин на живот, природата и чистия въздух. Малцина обаче знаят, че в него е преминало детството на един от най-обичаните български актьори Иван Ласкин, пишат от БЛИЦ.Алекс Сърчаджиева бяга във ФранцияСлед като Иван Ласкин си отиде от този свят съвсем млад, съпругата му Алекс Сърчаджиева определено т…Apr 19 2019skafeto.com

Далеч преди родата му да се премести в Банкя и сериалът „Васко да Гама от село Рупча“ да го изстреля в звездния небосклон на актьорската професия, малкият Ванчо тичал по тучните поляни край селото и играел футбол с децата от махалата и с по-малките си братя Евгени и Светослав.

Местните казват, че лошото момче на българското кино и театър бил доста хрисимо дете. Не правел бели, не чупел прозорци и не се катерел по дърветата, за да бере чуждите черници и череши. Семейството му било едно от най-заможните и най-покровителстваните от комунистическите власти. Благодарение протекциите на местния партиен секретар открили кръчма в къщата си в центъра на Пасарел.

Увеселителното заведение било единственото място, където пасарелци се черпели с ракия и легендарния в годините на соца „облак“ – мента с мастика. Бащата на Ласкин бил зет, но определено имал интерес към спиртните напитки и към кръчмарския бизнес на тъст си. В двора на фамилията имало и казан за производство на домашна шльокавица – нещо типично за българското село по времето на социализма. По мъжка линия цялата рода пиела в границите на умереното за българина – по малко, но редовно – всяка вечер. Алекс Сърчаджиева заминава за Америка, ще лекува мъката по ЛаскинАлександра Сърчаджиева е получила покана да замине за Америка заедно с дъщеря си София. Предложениет…Apr 8 2019skafeto.com


loading...