котка
thetoc.gr

Какво обединява големите имена в литературата като Ърнест Хемингуей, Марк Твен, Чарлс Буковски, Жан-Пол Сартр и Юкио Мишима? Да, те са велики писатели, завещали ни огромно литературно наследство, на което се наслаждаваме, но има една прилика между всички тях, които ние не смятаме за случайна. Каква е тя? Всеки от тях е пишел своите велики творби, докато в скута му е стояла котка!

Мнозина от най-големите автори в историята на литературата черпят вдъхновение и обичат безкрайно тези уникални умни и грациозни създания. Представяме ви една поредица на велики писатели и техните котки или може би трябва да кажем – котките и техните писатели, защото всички добре знаем, че докато кучетата си имат стопанин, котките си имат човек.

1Ърнест Хемингуей

котка
Wikipedia Commons

„Котките са абсолютно честни в емоциите си. Хората крият един от друг, но котките никога не го правят“.

Това е един от най-изявените любители на котки в историята. След смъртта му през 1961 г. бившият му дом в Кий Уест, Флорида, става музей и дом за котките му. В момента в къщата живеят около петдесет от потомците на неговите любимци.

Назад

Знае ли котката собственото си име?Повечето собственици на котки ще ви кажат, че техните малки космати приятели определено знаят собств…Apr 5 2019skafeto.com