фрийдайвинг

Колко време можете да задържите дъха си? За свободните гмуркачи изчисляването на това време е въпрос на живот и смърт. Ако разчитате само на дъха си, времето ви за изследване на подводните красоти е ограничено от капацитета на белия ви дроб. От друга страна, обаче, не се притеснявате за теглото, шума и ограниченията на водолазната екипировка. Френските шампиони по фрийдайвинг Гуилам Нери и Жули Готие са напълно наясно с възможностите и опасностите на свободното гмуркане – екстремен спорт за спускане под вода без техника за дишане.

И двамата са световни рекордьори, и двамата познават гмуркачи, които са загинали, тъй като са останали твърде дълго под водата, пише „Нешънъл Джеографик“, цитиран от blitz.bg.

"На един дъх около света" - земята каквато никога не сте я виждали (ВИДЕО)

В края на състезателната си кариера дългогодишните партньори, които имат дъщеря, решават да започнат да правят филми. Докато Нери тича, гмурка се и се премята по морското дъно само на един дъх (той може да го задържи над 7 минути), операторката Готие също е там и също на един дъх заснема всяко движение.

"На един дъх около света" - земята каквато никога не сте я виждали (ВИДЕО)

В късометражния си филм „На един дъх около света“ 37-годишният Нери и 39-годишната Готие отвеждат зрителите на подводна пътешествие по целия свят.

Токсично езеро – предпочитан фон за перфектна снимка в ИнстаграмТова, което наричаме „Инфлуенсъри“ в днешно време, би трябвало да е модел на подражание, но тази мис…Jul 23 2019skafeto.com

Френските шампиони по фрийдайвинг са снимали на локации от Мавриций до Мексико и Япония и много други дестинации между тях.

Двамата разкриват своето невероятно преживяване, изследвайки потопени древни останки, плувайки под дебел слой лед или сред стадо кашалоти. Последното за тях е едно от най-удивителните неща, които са им се случвали.

През това време те улавят зашеметяващи кадри от части на планетата, невиждани от повечето нейни обитатели.

7-те най-мистериозни катакомби в светаВлезте, ако се осмелите да видите тъмния и интересен свят на призрачните катакомби и крипти за един …Jul 6 2019skafeto.com


loading...