необразованите родители

В социалните мрежи изплуваха множество коментари на необразованите родители, които са силно притеснени за децата си и за предметите, които учат в училище.

„Яворов трябва да бъде забранен!“

„Да коментираш пиянските бъртвежи на кретени от миналото – наистина е безсмислица излишна. И това го слагат като основен предмет и пълнят главите на децата с непотребни глупости, а после нямало инженери и специалисти“.

„Ще бъдеш в бяло“ …това е тема за интелектуално размишление на чашка“

Разделиха децата в училище на бедни и богати: За едни каша, за други карначетаКупони за обяд в училищата на ниски и високи цени пуснаха фирмите за кетъринг и това веднага раздели…Feb 12 2019skafeto.com

Първо, изумително е как може да имаш извънземното самочувствие да наречеш един, ако не и най-великия български поет, „кретен от миналото“. Има и вариант това да не е самочувствие, просто тъпотия. Да обиждаш едно от най-големите светила в българската литература, при положение, че вероятно не можеш да се сетиш и за едно негово (или на когото и да било друг) произведение, е доказателство, че проблемите в българското образование далеч не са там, където ни ги описват. Хора, които не зачитат или уважават знанието и не го смятат за важно, няма как да предадат на децата си убеждението, че образованието е ценност. Един тулуп, който не може да разбере защо Яворов трябва да бъде изучаван, няма защо да се изненадва, че драгоценният му наследник ще се провали на матурата и не може да върже 2 смислени изречения.

Необразованите родители спъват българското образование

Масово необразованите родители са тези, които не са успяли да възпитат у децата си стремежа към знание и увереността, че това знание е ценност. Как тогава да имаме резултати?

Краят наближава със страшна сила: Крахът в образованието е пълен, „Продавам дипломи“ – 29 000 пъти в GoogleДискусията за нивото на образованието в родината ни придобива все по-сериозен обществен отзвук. За с…May 25 2018skafeto.com

Едно дете, демотивирано, разглезено и слушащо по цял ден как Яворов е тъпак, как в училище се учат само глупости и как и да учиш, все тая, ще прекрачи училищния праг с уважение и желание? Как ще може да оцени едно красиво стихотворение? Как ще може да го разбере? Как ще има мотивация изобщо да мисли върху каквото и да било?

Затова стига сме обвинявали само системата. Тя безспорно има страшно много пробойни и недостатъци, но нейната роля идва много по-късно.

Необразованите родители спъват българското образование

Първо е родителят. А родител, който хули Яворов, не може да се надява на нещо различно от един посредствен и преписващ син или дъщеря. Както и народ, който хули Яворов, не може да се надява на нещо различно от бъдеще на некомпетентност и объркани ценности.

Как катастрофира висшето образование в България„Как катастрофира висшето образование в България“ е коментар на проф. Ивайло Дичев. Публикуваме го о…Aug 30 2019skafeto.com


loading...