притча проблемите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча, която ще ни помогне да разберем как да се справяме по-лесно с проблемите си, предоставена ни от Съновник.бг.

Живял преди много години мъдър философ. Той бил стар, но все още имал енергията да обучава на търпение и разсъдливост своите ученици. Един ден, при поредния си урок, той завел младо момче пред приказен лабиринт от храсти и му заръчал да намери сам изхода.

Младежът тръгнал напред с бодра крачка, но скоро осъзнал колко трудна е задачата му. Накъдето и да се запътел, срещал преграда. В един момент се изморил, слънцето го напекло, сгушил се в храстите и заспал.

Когато по-късно бил събуден от наставника си, целият почервенял от срам.

– Прощавай, учителю! Исках да изпълня задачата ти, но не успях. Лабиринтът се оказа прекалено труден и не се справих! – проплакало момчето.

Тогава мъдрецът му дал знак да го последва. Двамата се изкачили на близкия хълм и погледнали лабиринта отдалеч.

– Сега, младежо, виждаш ли къде се намира изходът на лабиринта? – запитал учителят.

– Разбира се, отвисоко всичко се вижда много по-ясно! – зарадвало се момчето.

Мъдрецът се усмихнал и рекъл:

– По същия начин е и с трудностите в живота. Когато се вглъбяваш в проблемите, не виждаш решението. За да си помогнеш, трябва да се абстрахираш от случващото се. Погледнеш ли отдалеч нещата, ще придобиеш представа за цялата картина и ще видиш бързо как да постъпиш най-правилно.

Виж още:Прочетете тази притча за майкатаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Oct 14 2020skafeto.com

Притча за четирите вида приятелиВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Oct 13 2020skafeto.com

Поучителна притча за императора, който търсел истинатаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Oct 12 2020skafeto.com