самоусъвършенстване
Pexels

Когато става въпрос за самоусъвършенстване, много хора са останали с грешно впечатление, че се отнася до упражнения за хармонизиране на духа и тялото, медитация и научване на определени мантри, което може да ги трансформира в Богове или монаси от близкия Изток. Да се стремиш към самоусъвършенстване означава да си поставиш цел, която да следваш в живота си, да откриеш своето признание и да се стремиш да надграждаш себе си физически, психически и духовно всеки изминал ден.

Наръчник за успешна седмица – детайлите са важни, изборът е вашНякои дни се чувстваме изцяло мотивирани да работим, да създаваме нови неща, да ядем супер здравосло…Jul 29 2019skafeto.com

Едни от най-големите инвестиции в живота не изискват пари, а упорство и искрен стремеж за самоусъвършенстване. Това припомня редакцията на американското списание Entrepreneur. Тя цитира скорошно проучване на американския сайт Quora, посветено на въпроса „Кои са най-трудните за научаване и най-полезни впоследствие умения?“. Отговорите са най-различни, но сред тях се открояват някои важни неща. Посочени са уменията за самоусъвършенстване на личността ни, тежки за научаване, но безспорно полезни – щом човек ги усвои, те се отплащат завинаги.

Управлявай времето си ефективно

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

До момента това остава едно от най-високо ценените от работодателите качества на съвременния служител. Много е трудно човек да се научи как да планира, но щом успее, това се оказва изключително полезно – успяваме да свършим повече неща, при това навреме.

Ключът към успеха е добра организация
Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък!Хората, които са по-организирани всъщ…
Jul 25 2019skafeto.com

Да се поставиш на мястото на човека пред теб

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

Човек може да е най-дисциплинираният, брилянтен и дори богат в обкръжението си, но ако не го е грижа за другите, като цяло едва ли би постигнал много стойностни неща. Емпатията е считана за ключова предпоставка за успеха на бизнеса. Умението да чувстваш каквото чувстват другите е това, което прави продажбите добри, а услугите – на отлично ниво. Тя помага на екипния дух и мотивира да се работи повече. Надмогва апатията и стимулира усещането, че вършим нещо по-голямо от самите нас. Внушава смисъл.

Позитивна нагласа към света

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

В крайна сметка винаги се оказва, че не е важно онова, което другите са казвали за нас, а какво ние самите мислим за себе си. Необходимо е време, за да изградим самоувереност и способност да вярваме в себе си, ако никой друг не вярва, но това се отплаща неотменимо. Когато говорим на себе си с добри думи, бавно и сигурно преобръщаме притесненията си в любов – към този, който сме.

Постоянство и упортство

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

То е необходимо за постигането на какъвто и да е вид личен успех, независимо дали става дума за физически тренировки или друго. Някои хора днес спират да работят усилено, щом достигнат върха. Затова бързо са измествани от него.

Да можеш да помолиш за помощ

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

Запомни, че е нормално да поискаш помощ. Не се чувствай засрамен и не се притеснявай, че другите ще те съдят. Запомни, че получаването на помощ, когато се нуждаеш от нея е отговорност към самия теб.

Да знаеш кога да спреш да говориш

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

И да спираш да говориш, когато този момент настъпи. Да изслушваш. Да говориш, но и да чуваш.

Пълноценен сън

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

Десетки изследвания потвърждават, че ако човек превърне в приоритет осигуряването на достатъчно време и условия да се наспива нощем, би могъл качествено да промени живота си и да се насочи към пътя на самоусъвършенстване.

7 храни, които ще ви помогнат да подобрите съня сиПълноценният сън (повече от 7 часа) ни помага да се чувстваме свежи и готови за предстоящия ден, но …Jun 22 2019skafeto.com

Да сe концентрираш само върху твоите работни задължения

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

„Отнема години, за да се научим на това и да го превърнем в майсторство“, коментира още Ааруши Рудара. По думите му желанието да се намесваме в работата на колеги и други хора е саботирало много добри проекти и, най-малкото, е забавило развитието им – заради голяматта загуба на време и ресурси.

Овладяване на собствените мисли

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личността
Pexels

Едно от най-големите предизвикателства за съвременния човек е да успее да насочи мислите си в положителна и желана насока, превъзмогвайки вътрешните гласове на страх, гняв и отчуждение. Успяват хората, които знаят, че човек е продукт от опита си в миналото, а миналото е съставено от дела, които са резултат от начина ни на мислене. И още нещо важно: не е задължително миналото да предвещава бъдещето.

С тези 6 стъпки ще откриеш коя професия е създадена за тебВърни се назад във времето, когато животът ти беше безгрижен, а ти мечтаеше какво ще работиш, когато…Jul 30 2019skafeto.com


loading...