тесла извънземни

В началото на ХХ век, американското общество е изключително развълнувано от неочакваните разкрития на водещите изследователи в областта на радиокомуникациите Никола Тесла, Гулиелмо Маркони и по-късно Томас Едисън, пише сайтът HiddenTruth. Те говорили са за контакти с „жителите на Марс“.

Един от най-известните изобретатели и мислители в историята, както и един от най-неразбраните, със сигурност е сръбско-американският изобретател, електроинженер, машинен инженер и футуролог Никола Тесла (Nikola Tesla).

Приносът му към науката и технологиите е неизмерим. Той разработва редица електрически и механични устройства, асинхронен двигател с променлив ток и свързаните с него патенти за многофазен променлив ток, първите рентгенови образни устройства и много други изобретения, които се считат за „чудеса“ по негово време.

Тесла изпреварва значително епохата си. Той прогнозира много от технологичните нововъведения, които днес приемаме за даденост, като смартфони и безжични комуникации.

По време на смъртта си през 1943 г., Тесла има над хиляда патента от всякакъв вид, включително за неонови светлини, системи за дистанционна автоматизация, изкуствена мълния, енергия от лъчи на частици и много други.

Разбира се, предвид своята загадъчност и тайнственост, много от историите за Тесла са на ръба на конспиративните теории, включително предполагаемо участие в експеримента за телепортация във Филаделфия, изобретяването на вечен двигател, създаването на смъртоносно лъчево оръжие, наречено „лъч на смъртта“ и т.н.

Една от най-странните теории е, че Тесла е свързан с извънземни интелигентни същества. В наши дни, слуховете за връзките на Тесла с извънземни стигат много „надълбоко“. Например, твърди се, че извънземните са помагали на Тесла за неговите изобретения. Както и, че самият той е извънземен или е полу човек, полу инопланетянин.

През 1901 г., в статия за Collier’s Weekly, Тесла твърди, че през 1899 г., в лабораторията си в Колорадо Спрингс (Colorado Springs) случайно е установил радиовръзка с извънземни.

Това е ерата, в която той и италианският изобретател Гулиелмо Маркони (Guglielmo Marconi) са първите на Запад, които разработват радиотехнология.

Една нощ, Тесла тествал уникална радио антена, предназначена да проследява гръмотевични бури. Тогава, той изведнъж се свързал с „канал“, през който чул странни звуци, които скоро определил като разговори на извънземни същества.

Тесла, Маркони и Едисън са били убедени в съществуването на извънземни

За този случай, Тесла казва:

„Дори сега, понякога, мога живо да си припомня този инцидент и да виждам апарата си така, сякаш наистина е пред мен. Първите ми наблюдения определено ме уплашиха, тъй като имаше нещо загадъчно, ако не и свръхестествено.

Аз бях сам в лабораторията си през нощта. По това време идеята, че тези „смущения“ са интелигентно контролирани сигнали, все още не ми беше хрумнала.

След известно време обаче ми мина през главата мисълта, че „намесата“, която наблюдавах, може да е резултат от нещо разумно. Въпреки, че не можех да разгадая значението им, не ги мислех за напълно случайни.

Имам постоянно нарастващо чувство, че пръв чух поздрава от една планета към друга …“

Тесла предполага, че тези извънземни може да са от Марс, който в онази епоха е бил основният „виновник“ за всичко, свързано с извънземните. След този случай, Тесла е обсебен от по-нататъшното подобряване на радиотехнологията си, за да може да продължи да комуникира с тези субекти.

Маркони се съгласява с думите на Тесла, признавайки, че е преживял нещо подобно.

Тесла, Маркони и Едисън са били убедени в съществуването на извънземни
Гулиелмо Маркони

Той разказва:

„Докато експериментирах с безжичен телеграф, се натъкнах на уникален феномен. Най-удивителното е, че аз лично получавах сигнали, които според мен идваха от Космоса извън нашата планета. Вярвам, че е възможно тези сигнали да могат да бъдат изпращани от жители на други планети към жителите на Земята.

Ако на Марс има създания, няма да се изненадам, ако са намерили средство за комуникация с нашата планета. Връзката на астрономията с науката за електричеството може да доведе до почти всичко …“

Всички тези сензационни признания предизвикват засилен обществен интерес, който бързо се превръща в истинска мания.

Тесла, Маркони и Едисън са били убедени в съществуването на извънземни
Томас Едисън

След като прочита историите на Тесла и Маркони, друг гений от тяхната епоха – Томас Едисън (Thomas Edison), който е смятан за „най-лошия“ съперник на Тесла, се заинтересува от „извънземните от Марс“.

Едисън казва:

Въпреки, че не съм експерт в безжичната телеграфия, ясно виждам, че мистериозните безжични прекъсвания, за които говори г-н Маркони, могат да бъдат добра основа за теорията, че хората на други планети се опитват да ни сигнализират.

Г-н Маркони е абсолютно прав, като твърди, че това е напълно в сферата на възможностите. Ако трябва да приемем теорията на г-н Маркони, че тези сигнали се изпращат от жителите на други планети, трябва да приемем теорията за тяхното високо развитие.

Или те са ни равни по интелигентност, или са по-развити от нас. Би било глупаво да предполагаме, че ние сме единствените с интелигентност във Вселената.

Малко след инцидента с „извънземните разговори“, Тесла започва да разработва нови антенни кули и изцяло ново комуникационно оборудване. Смята се, че той е бил нетърпелив да продължи контакта си с извънземните и е искал да получава нови съобщения от тях. Той е виждал това като нова граница за човешката раса.

С ентусиазъм ученият казва:

„Един ден, ухото ми улови нещо, което изглеждаше като редовни сигнали. Знаех, че те не могат да бъдат произведени на Земята. Идеята на Маркони за комуникация с други планети е най-голямото и вълнуващо предизвикателство пред човешкото въображение днес.

За да успеем, трябва да организираме група компетентни учени, ръководени от астрономите с достатъчно подкрепа от хора с пари и въображение.

Ако приемем, че на Марс има интелигентни същества, успехът е напълно възможен. Разбира се, някои планети не са обитавани, докато други са обитавани и сред тях трябва да има живот при всякакви условия и на всички етапи на развитие.

Лично аз основавам вярата си на слабите планетни електрически смущения, които открих през лятото на 1899 г., и които, според моите изследвания не биха могли да бъдат причинени от Слънцето, Луната или Венера.

По-нататъшното изучаване ме убеди, че те трябва да са дошли от Марс. Всички съмнения по този въпрос скоро ще бъдат разсеяни. Наблюдавах електрически действия, които изглеждаха необясними.

Колкото и да са слаби и несигурни, те ме вдъхновиха с дълбока убеденост и прозорливост, че скоро всички хора на този свят, като един, ще насочат погледа си към небесата, с чувства на любов и уважение.“

Тогава обаче се случва „нещо“, поради което Тесла внезапно изоставя тези експерименти. Заедно с факта, че след смъртта на Тесла, ФБР конфискува повечето от неговите записки и лични дневници, всичко изглежда много странно и загадъчно…

Вижте още:
Млечният път е пълен с мъртви извънземни цивилизацииИзследванията показват, че Млечният път може да е пълен с мъртви извънземни цивилизации, които са би…Dec 27 2020skafeto.com

САЩ и Израел общували с галактическа федерация на извънземниСпоред бившия ръководител на израелската програма за космическа сигурност Хаим Ешед САЩ и Израел са …Dec 8 2020skafeto.com


loading...