Япония

През последните 20 години Япония се превърна в една от най-интересните и популярни страни в света. Уникалната ѝ култура, чудесната храна и технологичният напредък очароват, вдъхновяват и интригуват туристите, пише Tialoto.bg.

Япония се намира в Източна Азия, а нейни съседи са Китай, Русия и Корея. Страната се състои от множество острови, най-основните от които са: Хоншу, Хокайдо, Кюшу и Шикоку.

Ето и някои любопитни факти за Япония:Интересни факти за най-добрите приятели на човека – кучетатаКучетата не са целия ни живот, но го изпълват изцяло. Те са предани, любящи и всеотдайни и независим…Jun 8 2019skafeto.com

1. Токио е столицата на страната – един от най-безопасните градове в света. Доказателство за това е, че в градския транспорт могат да се видят малки деца, които пътуват сами.

2. Едно от нещата, които правят най-голямо впечатление в Япония е добре запазената природна среда. Всяка част от земята, дори и малките тревни площи между небостъргачите могат да бъдат превърнати в мини природни резервати. Историческите паметници, сградите и храмовете също са много добре запазени.

3. Едни от най-известните символи на Япония са „свещената порта“ („Torii“) на остров Ицукушима, както и известната планина Фуджи (3776 метра). Там се намира един от най-красивите вулкани в света, заобиколен от не по-малко живописни природни очарования.

4. Нара се нарича първата имперска столица на страната. Тя представлява един истински музей на открито.

5. Япония е малка страна, но в нея могат да се видят много забележителни неща. Там се намира най-скъпият увеселителен парк в света, както и четири от десетте най-високи влакчета в увеселителен парк. Токио пък се гордее с най-модерната метро система в света.

6. Японската императорска династия никога не е била прекъсвана. Днешният император Акихито е пряк потомък на първия император Джиму, който основава Япония през 711 година преди Христа.

7. Планината Фуджи е частна собственост.Супер интересни факти за змиите, които ще ви изумятПовечето от нас изпитват огромен страх от всякакви влечуги, включително и змии. Без значение дали са…Jun 2 2019skafeto.com


loading...