8-те съвета на баба за коронавируса

Продължава разпространението на коронавируса по света. Само за последното денонощие, новите смъртни случаи в Италия са 168, което е най-голямото увеличение, откакто избухна епидемията. Европейската комисия обяви, че създава фонд за справяне със заразата.

Епидемията от коронавируса накара италианците да променят навиците си и преди всичко – да си стоят по домовете. Барове, кафенета и ресторанти затварят вече в 18 часа, нещо немислимо само допреди броени дни.

„Това определено не беше добър ден за работата ни. От това, че сме принудени да затваряме толкова рано въобще няма полза”, казват ресторантьори.

За да се ограничи разпространението на вируса съседните на Италия страни предприемат драстични мерки. Австрия забрани на пътуващите да преминават границата без медицинско удостоверение. Словения затвори сухопътната си граница с Италия. Албания спря въздушния и морския трафик от и към Италия.

Днес Турция обяви първия си случай на заразен с новия коронавирус в ранното утро на сряда, като подчерта, че са предприети всички предпазни мерки. А пък BBC предаде, че заместник-министър на здравеопазването на Великобритания Надин Дорис е заразена с новия коронавирус.

На фона на кризата лъч на позитивизма се намери във видеото на една възрастна италианка, разпространено от Свободна Европа. То бързо се превърна в истинска сензация в интернет.

Вижте 8-те съвета на баба за коронавируса.

Вижте още:

Обявиха новите мерки заради коронавирусаСъветът по сигурността към Министерски съвет посочи мерки заради коронавируса към всички администрат…Mar 11 2020skafeto.com

Бойко Борисов: И ние гледаме Холивуд, но надали ще научим някога коя гад пусна коронавируса„Най-важното е да не счупим икономиката“, това каза премиерът Бойко Борисов след края на съвета по с…Mar 11 2020skafeto.com

Първи случай на коронавирус в ТурцияТурция обяви първия си случай на заразен с новия коронавирус в ранното утро на сряда, като подчерта,…Mar 11 2020skafeto.com

Британски здравен министър е заразена с коронавирусЗаместник-министър на здравеопазването на Великобритания Надин Дорис е заразена с новия коронавирус,…Mar 11 2020skafeto.com


loading...