Безочието на депутатите в 44-ото Народно събрание очевидно е безкрайно. Без да им мигне окото, те ще добавят към тлъстите си заплати увеличение от 297 лева и основното им възнаграждение ще набъбне до внушителните 3540 лева, вместо досегашните 3243. Сумата може да скочи още от участието на народните избраници в различните комисии, а екстрите като служебни автомобили, охрана и депутатски кюфтета изобщо не влизат в сметките. На практика това означава, че само увеличението на депутатските заплати е равно на една и половина минимална за страната пенсия, която от 1 януари тази година беше увеличена „щедро“ до 200 лева и с която са обречени на мизерия стотици хиляди достойни българи.
По-тлъстите фишове за народните избраници се дължат на методиката за определяне на възнагражденията им, съобщава Офнюз. Депутатската заплата е равна на три средни заплати в обществения сектор през последния месец на всяко тримесечие.Важно за над 2 милиона българи: Край на запорите за хората с доходи до минималната заплата. Нов удар по ЧСИ-татаПореден сериозен удар получиха Частните съдебни изпълнители (ЧСИ), които тормозят милиони българи с …Nov 27 2017skafeto.com

А през миналия декември държавните фирми и ведомства щедро са развързали кесиите, за да почерпят служителите си с бонуси и ДМС-та, показват данни на НСИ, обявени днес.

Средната работна заплата през декември в обществения сектор е достигнала внушителните 1180 лева, което е с 99 над нивото през последния месец на третото тримесечие – септември.
Като цяло на депутатите от 44-ия парламент им върви на пари. Преди три месеца заплатите им скочиха със 141 лева, отново заради това, че се била повишила средната в страната.
Разбира се реалното възнаграждение на депутатите е доста по-високо от 3540 лева, тъй като към основната им заплата се начислява бонус за участие в парламентарни комисии и клас за трудов стаж.
Повишаването на работните заплати на депутатите автоматично води и до ръст на заплатите на премиера Бойко Борисов, който взема с 55% повече от редови депутат и на министрите му, чиито заплати са с 30 на сто по-високи от парите на народните представители. Основната заплата на Бойко Борисов става 5487 лева, а на министрите му – 4602 лева.Чужда фирма плаща в България средна заплата от 2200 лева. Молбите за работа валят като порой – ето къде10 години след влизането на България в Европейския съюз, евростандартът е на път да влезе в Източнит…Dec 10 2017skafeto.com


loading...