Маратон на хорото

Маратон на хорото се проведе във Враца, съобщава bTV. Целта на събитието беше не само да се постави рекорд на Гинес за най-продължителна игра на български народни танци, а и да се подпомогне лечението на младеж от града.

Преди десет години Ивайло Петков чупи шиен прешлен на водна пързалка и се обездвижва. Следват операции и рехабилитация – вече е на крака и дори има своя школа за народни танци. Днес за над 4 часа той изигра 71 хора.

Край сцената е 21-годишният Даниел живее втори живот след  инцидент, също на водна пързалка. Най-продължителното хоро е за него.

За рекордите на Гинес: Парализиран врачанин изигра 71 хора за 4 часа, за да помогне на приятел

„Знам, че е бил случай като моя, че така бързо е успял да се справи с нещата, като той е имал странични други проблеми и ето – в момента е на сцената и се опитва да постави световен рекорд”, каза Даниел.

Американец постави нов рекорд в Книгата на Гинес със 121-сантиметрови нокти (СНИМКА)Жител на американския град Тампа, щата Флорида, беше признат за човека с най-дългите изкуствени нокт…Sep 16 2019skafeto.com

За рекордите на Гинес: Парализиран врачанин изигра 71 хора за 4 часа, за да помогне на приятел

Идеята – да се вдъхнови момчето и да се подпомогне в събирането на средства. 35-годишният танцьор игра за Дани и за Гинес, без прекъсване цели четири часа и половина.

Събитието беше заснето по изискванията за кандидатстване за Рекордите на Гинес и ще бъде изпратено в централата на организацията.
(Снимки: btvnovinite.bg)

Рекорд на Гинес: Българка е човекът с най-силен глас на ЗемятаОт рекордите на Гинес официално призна българската народната певица Смиляна Захариева за човека с на…Jun 21 2019skafeto.com


loading...