Такова е времето през юни, защото това е най-бурният месец с най-много валежи. Валежите са кратки, но интензивни. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.Проф. Рачев с ранна прогноза за лятото и най-доброто време за мореЛятото чука на вратата и много от нас вече правят плановете си за дълго чаканата ваканция. Известния…May 15 2019skafeto.com

„От сряда отново започва подобрение на времето и повишаване на температурите. След следващата неделя обаче започва нов 4-дневен период на лабилизиране на времето, което ще продължи до 21 юни“, каза климатологът.

„Прогнозата за лятото в общи линии е орел, рак и щука. Според американските метеорологични агенции се очаква този летен сезон да е с около един градус по-нисък от обичайната климатична норма“, уточни още той.

Въпреки това проф. Рачев увери, че ще има лято.
„Лято ще имаме със сигурност. Но ще има и жестоки бури с гръмотевична дейност. Общо взето юни месец ни очаква слънце сутрин, а в следобедните часове – облаци и дъждове“, сподели той и добави, че мълниите са характерни явления за май и първата половина на юни.

„Градушките също са нещо обичайно за нашия регион. Все пак още преди 100 години Яворов е написал поемата „Градушка“, така че няма какво да се изненадваме толкова“, заяви в заключение климатологът.Георги Рачев: Юни започва смутно – какво ще е времето през първия летен месецЮни е първият летен месец, който се характеризира като отпускарски и много от нас вече стягат куфари…May 30 2019skafeto.com


loading...