Баневи

Тузарският палат на скандалното семейство Николай Банев и съпругата му Евгения в столичния квартал Бояна е пуснат на търг заради дългове. Частният съдебен изпълнител Милен Бъзински търси близо 6 млн. лв. за имението известно с еклектичния си стил. Къщата освен с огромния си размер е известна и с това, че има два басейна и дори хеликоптерна площадка, уточнява вестник „Монитор“. По документи имота се води собственост на „Партнърс Комерс“ ООД, с управител Николай Банев има задължения към държавата в размер на над 2 млн. лв. В качеството си на управител Банев има издаден ревизионен акт от 2012 г. на стойност 1 950 млн. лв.Олигархът Банев май превъртя в ареста: Трепери от снайперисти и отрова в хранатаОлигархът Николай Банев вдигна на крака столичния следствен арест с нови спекулации по повод защитат…Feb 28 2019skafeto.com

Ревизионният акт е за начислявано ДДС на така известната къща на Баневи, фиктивно използвана за корпоративна резиденция.
При обиск именно в имението в столичния кв. Бояна пък бяха намерени големи количества злато, скъпоценности и диаманти. Те били в специална стая със специална брава. Във въпросната стая са намерени и оригинални документи за офшорните фирми и сметки, които Баневи притежават. Разследващите предполагат, че по тях са постъпвали пари от източеното дружество. Документите доказват, че Баневи са собственици на определени офшорни дружества, а движението по сметките на тези дружества предстои да бъде проследявано, но има доказателства, че това се е случвало, твърдят от държавното обвинение.
Пускат на търг палата на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка (снимки)
Пускат на търг палата на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка (снимки)
Пускат на търг палата на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка (снимки)
Пускат на търг палата на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка (снимки)
Пускат на търг палата на Баневи с 2 басейна и хеликоптерна площадка (снимки)

Баневи бяха задържани на 26 октомври т.г. на летището в Ница след като за тях бе издадено в България европейска заповед за арест. Те ще отговарят пред Темида за приватизирането, източването и довеждането до фалит на завод „Полимери“.
Разследващите имат данни и за източването от тях на други фирми. Преди два месеца в спецпрокуратурата получили сигнал от Главна дирекция „Национална полиция“, образувано е досъдебно производство. Делото е за престъпно сдружение в периода 2009 – 2018 г. Баневи са обвинени освен за сдружението и за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 г., като общият размер на присвоеното имущество е над 1,5 млн. лв., а общият размер на щетата за хазната е над 500 000 лв, съобщи един от наблюдаващите прокурори Мария Дойчева. В бивш офис на дружества на Баневи във Варна са открити документи, които те успели да скрият от синдика, който влязъл в „Полимери“ през 2012 г. От прокуратурата уточниха, че след като се запознаят с всички документи, ще разширят повдигнатите обвинения.

„Елма“ Троян е било било източено преди „Полимери“ и също нарязано за скрап, преди да бъде обявено в несъстоятелност.
Заводът в Костенец не е бил нарязан за скрап, а продаден на КТБ през 2012 г. „Полимери“ е бил източен по 2 схеми. Заводът бе най-големият на Балканите за химическа индустрия и е имал развити пазари в чужбина. Едната схема е, че на купувачите на продукти било казвано да внасят парите не по сметката на фирмата, а по други сметки в дружества, контролирани от Баневи. Вторият начин бил вземане на ръка на пари от касата на „Полимери“, за което има свидетелски показания.
Фирмата не развива активна търговска дейност от 2010 г., но до 2012 г. е имала минимална дейност.Олигарсите Баневи ВИП арестанти: Луксозни ястия за над 100 лв. на денОлигархът Николай Банев и жена му Евгения преживяват като ВИП арестанти в столичния следствен арест …Feb 20 2019skafeto.com


loading...