Повечето от мъжете носят лилави и оранжеви жилетки с надпис "Център за задържане на Кашгар"

Шокиращи кадри публикува Си Ен Ен в профила си в Туитър. Телевизията съобщава, че видеото, направени от дрон, показват стотици мъже затворници, застанали на колене, с вързани очи и ръце пред гарата в Синдзян-уйгурския автономен регион в Китай.

Повечето от мъжете носят лилави и оранжеви жилетки с надпис „Център за задържане на Кашгар“. Главите им бяха обръснати, а ръцете им са вързани зад гърба и всички носеха черни маски за очи. До тях седят десетки полицаи, носещи специални оръжия и униформи с надпис „SWAT“, които ги наблюдават.

Служител на западното национално разузнаване заяви пред CNN, че смята, че видеото не е монтаж.

Служителят на разузнаването потвърди, че около 500 затворници са били прехвърлени от Кашгар в Корла по-рано тази година. Новината е свързана с Нейтън Рузер, австралийски експерт по Китай от Австралийския институт за стратегическа политика.

Как властта на Китай контролира Тибет чрез приложение за чатВсички много добре знаем за рисковете от наблюдение, на които се излагаме, споделяйки информация и л…Aug 2 2019skafeto.com

През миналия месец каналът War on Fear (Война срещу страха) публикува видео в Ютуб, на което се вижда слизането на затворниците от влак и строяването им на площадката пред гарата.
Предполага се, че видеото е направено през август 2018 година.

Сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестите в ХонконгНапрежението в Хонконг ескалира. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращ…Aug 31 2019skafeto.com

Експерти споделят, че информацията от видеото е коректна, сравнявайки обектите, които обхваща камерата на дрона. На снимките се виждат забележителностите, които могат да бъдат сравнени със сателитните снимки на жп гарата „Курси“, близо до град Корла, намиращ се в централен Синдзян.

34 млрд. по сметка и злато за 580 млн. евро са намерени в дома на корумпиран китайски служителХиляди златни пръчки и кюлчета бяха открити в дома при проверка от властите Инспекторите откриха и 3…Oct 8 2019skafeto.com


loading...