Ноа Потовен

17-годишната холандка Ноа Потовен, за която световните медии съобщиха, че е била евтаназирана в клиника заради тежка депресия и анорексия, след като била изнасилена при три различни случая, откакто e навършила 11 гoдини, всъщност е починала у дома си, след като доброволно е отказала да се храни и да пие течности, съобщи „Гардиън“, цитиран от „24 часа“.Най-тъжната история! Защо мъж отложи с един ден смъртта си. ВИДЕО, от което очите се насълзяват!Най-тъжната история във футбола е тази на белгиеца Лоренцо Шонберт, чиято нерадостна съдба разплака …Sep 9 2016skafeto.com

Няма доказателства, че смъртта й е била подпомогната.
17-годишната Ноа Потовен, която от няколко години е била лекувана в многобройни институции, е правила предишни опити да се самоубие. Момичето умира в дома на родителите си в Арнем на 2 юни, посочват местните медии.
17-годишната Ноа не е била евтаназирана, спряла да се храни и починала в дома си

Медиите от Австралия до Великобритания и от САЩ до Индия описваха случая като „легална евтаназия“, извършена в холандска клиника, а името на момичето бе многократно споменавано в хиляди постове в социалните мрежи.

Всъщност не е ясно как Ноа е умряла. Досега не е давана официална причина за смъртта й, няма и доказателства, че случаят е свързан с евтаназия или асистирано самоубийство, като и двете са законни в Холандия при строги условия.

Клиниката „Край на живота“ в Хага, с която Ноа се свърза през 2017 г., заяви в сряда, че не може да коментира случая от съображения за сигурност. Но за да прекрати неверните публикации, клиниката разпространи изявление от приятелите на момичето, в което се казва, че Ноа не е евтанизирана, а в стремежа си да спре страданията си, е спряла да се храни и да приема течности.

След като се свързала с клиниката, на Ноа й казали, че ще могат да й помогнат, когато навърши 21 г. ако не е променила решението си.
„Те смятаха, че трябва да се излекувам от травмите си и че мозъкът ми трябва да бъде напълно развит. Това ме съсипа, не можех да чакам толкова дълго“, разказва момичето пред местно издание през декември.Лекар взе тежкото решение планира смъртта си, въпреки че не страда от неизлечима болестЗа или против евтаназията? В определени страни, бързо нараства брой на хората, които подкрепят идеят…Jul 13 2017skafeto.com


loading...