айтос

За няколко жертви и ранени след жестока катастрофа, станала в Айтос късно снощи, съобщава Флагман.

Инцидентът е станал до градинката срещу Горското стопанство в Айтос, където ТИР е помел две коли, след което се е преобърнал в градинката.

В една от колите са пътували две деца. Пожарникари са рязали тежкотоварния камион, за да могат да извадят шофьора му.

Тирът се е движел в посока от Руен към кръговото на Айтос. В участъка пука гума и блъска два автомобила, които са били пред него.

Жертвите са мъж на 32 години и двете му деца на 5 г. и 9 г., стана ясно около полунощ.

Катастрофата е станала около 21.40 ч, уточни шефът на Областната дирекция на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов от мястото на произшествието. Там беше и кметът на Айтос Васил Едрев.

По непотвърдена информация колата, в която били бащата и двете деца, била спряла с пуснати аварийни, за да излезе майката до близък магазин. В това време, при навлизане в завой, водачът на тира изгубил управление и връхлетял върху автомобила на семейството.

Малко преди 23 ч. ст. комисар Калоянов съобщи, че водачът на тира – 32-годишен бургазлия, е изкаран и транспортиран в УМБАЛ Бургас. В Спешното е докаран и 17-годишен младеж от Айтос – в изключително тежко състояние. След като тирът се е обърнал, той останал затиснато от зърното, което почти го е задушило, има тежка черепно-мозъчна травма, крайниците му са потрошени и следващите часове ще са решаващи за живота му.

В бургаската болница е и майката на загиналите дечица. Тя е с травма на гръдния кош, предполага се, че има счупени ребра и крайници.

Още от България


loading...