балтов
Балтов криза

Проф. Асен Балтов е освободен от директорския пост в „Пирогов“, а неговото място заема проф. Иван Поромански. Смяната става по предложение на управителя на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев, след като той предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на лечебното заведение.

С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лева, пише Дир.бг.

Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата.

Проф. Иван Поромански до момента бе началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата.

Той е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

Виж още:„Пирогов“: Няма измама„Пирогов“ не приема констатациите на НЗОК за фалшиви хоспитализации и други нарушения при отчитането…Jul 13 2021skafeto.com

„Пирогов“ има да връща над 1 млн. лв. заради тежки нарушенияНеоснователно получени суми в размер на общо около 1 104 743, 20 лева ще трябва да върне УМБАЛСМ „Пи…Jul 12 2021skafeto.com


loading...