борисов заседание

Премиерът в оставка, отпуск и болничен Бойко Борисов свика заседание на коалицията ГЕРБ-СДС в болницата, на което се появи с шиниран десен крак след операцията на менискуса на дясното коляно, която му бе направена вчера.

Не се кандидатирах за премиер само за да е мир. Може да сме достойна опозиция. За нас българският избирател го поставяме на първо място, заяви Борисов.

На заседанието присъстват ръководствата на двете партии, както и номинираният за министър-председател Даниел Митов, предава Епицентър.

„Не можем да отречем успехите през тези 4 години и в колко трудни коалиции влизахме. Не ни беше лесно да направим правителство с Реформаторския блок, нито беше лесно да договорим с патриотите много неща, защото те също се караха трите партии. Само Каракачанов остана до края и си изпълни ангажиментите, за което му благодаря. Търсехме подкрепа и от Марешки, както и от ДПС за всички важни решения като новите изтребители, както и по евроатналнически теми и това е ставало явно и видно и съм благодарил публично.

Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката. Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическия човек. Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство.

В момента има огромно управляващо мнозинство. Ние обаче сме първа сила и ще предложим кабинет. Но можем да бъдем и опозиция. Те се събраха и дори не сложиха председател от първата политическа сила, както се прави.

Партията единодушно сега застава зад Даниел Митов.

Вицепремиер и министър на отбраната ще е Румен Христов, който пак е евроатлантически човек. Той подписа влизането на България в НАТО и ЕС. Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроатлантизма.

Нямаме слаб министър и ако трябва да съм коректен, предложих на Каракачанов да остане военен министър, но той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Но да се знае, че му предложих, каза Борисов.

За министър на културата ГЕРБ предлага музикантът Калин Вельов.

„Останали са ти приятели сигурно в Холандия и може да им се обадиш. А и явно времето е такова, че ще се надсвирваме и надпяваме. Длъжни сме да оценим и това, че работи добре като депутат“, каза Борисов.

Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не те харесват и защо ще са против теб. А ти и по водните спортове и като културтрегер си много наясно с туризма, защото той е пропаганда, да кажеш, че нашето е по-добро от всичко останало“, обясни Борисов.

Депутатът Александър Иванов Борисов предлага за министър на регионалното развитие, тъй като е младо лице и част от обновлението. Не че не са се справили Нанков и Аврамова. Но да се види, че има обновяване, коментира той.

Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Десислава Ахладова са предложени на постовете, които заемаха в кабинета „Борисов“ 3, съответно вицепремиер, министър на външните работи, министър на финансите и министър на правосъдието.

Ивелина Василева е предложена за министър на околната среда и водите.

Десислава Танева остава предложение за министър на земеделието.

Делян Добрев е номиниран за министър на енергетиката.

Жечо Станков е предложението за министър на енергетиката.

Да се види, че работя и мисля напред. Куцук, куцук, ама главата ми е здрава, каза лидерът на ГЕРБ.

„Обръщам се към всички, които предварително говорят, че няма да се коалират. Ако се отиде на служебно правителство особено за втората партия това означава страх и безотговорност.

Аз се оттеглих. А вие сте мощно управляващо мнозинство и още утре може да имате нов щаб, нов ваксинационен щаб, нов план, каквото искате. Не спекулирайте повече с плана, защото в неделя пред всички медии представихме плана. Те затова време трябваше да са го коригирали и да имат предложение. Сега ние ще ги питаме работят ли и какво работят“, каза той.

„Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви – Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия, видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така, че има какво да покажем.

Искам ГЕРБ и СДС да останете държавници, защото и можете и ще го покажете, както сте го показвали. А те да влязат в ежедневието, да си гледат плана, имат човеци, които да им го представят, а и тайно звънят. Но аз съм виновен, че навремето тайно се срещах с тях, не че нещо им стана, те развалиха моята репутация, но не и тяхната“, припомни премиерът.

„Август месец беше най-добрия за мен, защото реформирахме ГЕРБ, те ни направиха по-силни. Лошото е, че знаят и другото продължение – само да сме живи. Защото знаете, че няма човек, няма проблем. Това искат…

С останалите министри си оставаме – Дончев безспорно е най-големия капацитет в еврофондовете. А е интересно, че те говорят само първия план за 12 млрд. евро, а за другите 30 млрд. нямат никаква идея, а имаха достатъчно време да се подготвят – цяла година близо.

Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Деница Сачева – най-добрия социален министър, който сме имали, Десислава Ахладова, Костадин Ангелов остават. Ангелов във Варна победи Трифонов с над 10 процента“, анонсира още Борисов.

Виж още:Георги Марков: Премиерът Борисов все още не е гражданинът БорисовПоявиха се коментари, че с гласуваната оставка на правителството от парламента в петък са преустанов…Apr 19 2021skafeto.com

Оперират Бойко Борисов, контузил се е на футбол (СНИМКИ)В момента оперират Бойко Борисов в столична болница, съобщава „24 часа“. Премиерът в оставка отново …Apr 19 2021skafeto.com

След операцията: Борисов може да бъде изписан още утре, ще трябва време да му отшуми болкатаПремиерът в оставка Бойко Борисов може да бъде изписан най-рано утре. Това обяви опериралият го д-р …Apr 19 2021skafeto.com


loading...