Български хакери

Български хакери, които са извършвали успешно атаки срещу най-големите технологични компании като Facebook и Google направиха шокиращо послание в предаването на Станислав Цанов в You Tube – Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ. Групата, която се нарича АНАРХИСТИТЕ до момента са успявали успешно да хакнат сайтовете на много правителствени органи – Министерство на правосъдието, Министерство на икономиката, Министерство на образованието и науката, Министерски съвет, включително и… отдел „Киберпрестъпност“ ГДБОП-МВР, както и на самите партии – ГЕРБ, БСП, ДПС. Освен публичната администрация под ножа на киберпиратите са паднали и банка ДСК и БНБ.

Разбира се, те не вършат само криминална дейност. Възприемайки се като модерни Робин Худ-овци, те са помагали на изнудвани деца, включително от пeдoфили, защото държавните органи нямали достатъчно опит или инструментариум да накажат лошите.

Хакерите, които са общо пет-шест човека заплашиха, че ако статуквото продължи, т.е. ако сегашното правителство продължи да е на власт, ще сринат всички правителствени сайтове, банкиране и каквото още ще попречи и ще създаде обществено недоволство, за да се промени най-накрая истински системата.

Това, което АНАРХИСТИТЕ разкриват е именно колко незащитена е цялостната електронна система поддържана от държавата. Не, че сме имали друго очакване след колосалния теч на лични данни на милиони българи от НАП станал известен под името #НАПлийкс, но няма как да не се вземе под внимание, това което казват тези български хакери.

Повече във видеото:

Вижте още:
Хакнаха бази с данни на редица български институции!Преди броени минути български медии съобщиха за пробива, а в електронната си поща е получено съобщен…Jul 10 2020skafeto.com

Лични данни на милиони българи изтекоха от държавната ни администрация!11GB-ова база данни е бил предоставен от анонимен мейл до различни медии след най-големият теч на ли…Jul 15 2019skafeto.com


loading...