дефект на имунната система

„Младите хора трябва да знаят, че с години могат да носят вируса. Трудно може да се каже, че вирусът се изчиства за кратко време. Ние и сега не можем да кажем докога ще продължи тази епидемия“. Това заяви имунологът акад. Богдан Петрунов по БНТ.

„Първоначално се смяташе, че вирусът е по-опасен за възрастните хора със съпътстващи заболявания, но се оказа, че високото разпространяване е между хората в активната възраст – заради широките социални контакти“, каза още той.

„Очаква ни сериозна нова вълна. Допреди 1 седмица бяхме в първите 4 страни в Европа по заразяване, сега сме на 11-то място, но по отношение на смъртността на 100 хил. души ние сме на второ място след Румъния“, разкри Петрунов.

По думите му не по-малко от 70-80% от човешката популация трябва да бъде заразена с вируса, за да може да се мисли, че инфекцията ще изчезне.

„Може би през 2022 г. можем да говорим, че сме свободни от коронавируса“, обясни още той, като уточни, че досега наличието на антитела е относително ниско, което показвало, че не те са водещите в имунитета.

„Учителите трябва да бъдат с маски, но децата с маски – това ще бъде неразбория. Това няма да бъде решение, може би в най-големите класове“, допълни той.

Припомняме, че България регистрира черен рекорд в последното денонощие с цели 18 жертви на коронавируса.

Виж още:К-19: Рекорден брой починали за денонощие в България99 са новите случаи на коронавирусна инфекция за последните 24 часа, което е с 39 случая повече от в…Aug 25 2020skafeto.com

Започва проверка за смъртта на абитуриента с коронавирусЗапочва проверка за смъртта на 19-годишния абитуриент с коронавирус във великотърновската болница. Т…Aug 20 2020skafeto.com

Красен Кралев е с коронавирусМинистърът на спорта Красен Кралев е дал положителна проба за коронавирус. Бившият атлет е в отпуск…Aug 23 2020skafeto.com

„Сън“: Коронавирусът е сред нас от 2012Според британския таблоид The Sun, новият коронавирус може да се е адаптирал към човешкото тяло още …Aug 17 2020skafeto.com


loading...