служебен кабинет

Масовият протест принадлежи на всички граждани – това написа на официалната си страница във Фейсбук президентът на България Румен Радев.

Ето какво казва още той по повод целодневния днешен протест против третото правителство на Бойко Борисов:

На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата.

Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации. Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.

Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем.

Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.

Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата.

Виж още:Румен Радев: Правителството режисира провокациитеПрез изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за насилие над журналисти …Sep 3 2020skafeto.com

Румен Радев: Истинският парламент е навън! Бягството няма да ви спаси от позораВ дълбоката институционална криза Народното събрание е институцията, която следва да прояви отговорн…Sep 2 2020skafeto.com


loading...