борисов грешки

Някои българи май обичат да играят на жмичка! Ограничителните мерки си важат и хората вече са много дисциплинирани. Проблемът идва събота и неделя, когато е хубаво времето. Тогава хората все едно се крият от някого и искат да излязат навън. Това каза относно спазването на мерките за социална дистанция премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение на ГКПП „Капитан Андреево“, предава Дир.бг.

„Дано не се налага да затягаме мерките“, коментира той по повод заявките от оперативния щаб, че може да се наложат ограничения и на придвижването вътре в градовете.

„Ние не играем на жмичка, че целта да е да надхитриш някого. Който надхитри сега, после може да зарази и да умират хора. Това не е игра с властта или полицията, за да кажеш аз успях да ги надхитря“, коментира още Борисов.

„Преминаването през „Капитан Андреево“ на тирове се е нормализирало“, обясни Борисов след разговор с валията на Одрин.

На създадения в България буферен паркинг пък има 80 камиона от Европа като шофьорите им изчакват да приключи задължителната им карантина.

Впечатленията на премиера са, че ако настане хубаво време събота и неделя, гражданите започват да хитруват. Иначе мерките, предприети от властта срещу разпространението на коронавирус, като цяло се спазват.

На въпрос къде са нашите камиони, тъй като на буферния паркинг има основно турски камиони, премиерът заяви, че той отговаря за българските камиони и целта му е те да не чакат и да минават.

„Принципът е нашите камиони и стоки и товари да минават бързо“, обяви той.

Виж още:Борисов потъна в скръб заради приятел, починал от COVID-19Моят приятел, бивш френски министър и дясна ръка на Никола Саркози – Патрик Деведжиан е починал от к…Mar 29 2020skafeto.com

Борисов: Парите стигат за около 3 месеца, трябва да сме дисциплинираниПремиерът Бойко Борисов обяви, че България е готова да иска кредит от Международния валутен фонд, в …Mar 28 2020skafeto.com

Борисов: Браво на българите – повярваха на щаба, а не на шегаджията от 3 март„Не виждам смисъл да водя разговори с президента, нито от свикване на КСНС. Говорех с него до неделя…Mar 27 2020skafeto.com


loading...