Инфекциозна болница Мангъров

Инфекциозна болница опроверга по всички параграфи Атанас Мангъров след участието му в дискусия за ваксините в ефира на БТВ.

В диспута Мангъров подхвърли без никакви подробности, че са имали ваксинирани пациенти, които са заразени с COVID-19 и са починали. „От началото на ваксинацията в Инфекциозна болница няма пациенти, които да са били ваксинирани и да са починали“, обяви днес пред БТВ директорът на болницата проф. Татяна Червенякова. Мангъров е началник на COVID клиниката в Инфекциозна болница и активно съветва гражданите да не се ваксинират.

След изявлението на Червенякова, Мангъров не се отказа от твърденията си и на свой ред я обвини в лъжа.

В събота известният лекар бе принуден да признае, че в COVID-отделението му има почти само неваксинирани пациенти – според него 30 от поверените му болни са неваксинирани, а един е ваксиниран. От болницата обаче го поправиха и по този въпрос – сред хоспитализираните няма ваксинирани, единственият настанен там човек с ваксина е придружител на свой близък. „В петък, 10 септември, в отделението е имало 37 пациенти. Четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и средно тежко състояние. В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние“, обясни проф. Червенякова.

МЗ има данни, които показват, че над 90% от хоспитализираните в момента са неваксинирани, но въпреки това необяснимо не включва тази информация в регулярните справки за заразените и починалите. Именно тези справки биха оказали влияние върху нагласите на хората да се ваксинират и могат да спасят животи в следващите месеци. Вместо да ги огласява достатъчно публично, министерството ги поднася избирателно само при директен въпрос в телевизионните участия на различни негови представители.

Няколко дни след изявлението на Мангъров не е известно и прокуратурата да се е задействала по отношение на разпространяването на невярна информация, която може да предизвика паника у населението. Миналата година, в началото на пандемията, държавното обвинение доста скоростно повдигна подобно обвинение срещу председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова за твърденията й, че има недостиг на лекарства – нещо, което напълно отговаряше на истината. Впоследствие обвинението срещу Сербезова бе свалено.

Виж още:Мангъров: Д-р Менгеле ще се обърне в гроба от експеримента с ваксини срещу COVID при децаПрилъгването на деца и бременни да се ваксинират е рисково и безотговорно. Д-р Менгеле би се обидил …Aug 2 2021skafeto.com

Доц. Мангъров: Изкаралите естествено COVID не хващат нито Делта, нито Бета, нито АлфаВаксинацията се натовари с много големи и неадекватни очаквания, смята доц. Атанас Мангъров. Считаш…Jul 15 2021skafeto.com

Доц. Мангъров: Ще се ваксинирам само ако ми насочат пистолет към главатаНямам имунизационен сертификат. Не мога и да си изкарам. Аз съм прекарал COVID-19 – очевидно мимоход…Jul 4 2021skafeto.com


loading...