коронавирус по света

Извънредно положение заради настъпващия по света коронавирус. Това обяви Световната здравна организация (СЗО) след проведено днес спешно заседание.

Вирусът вече е обявен като „глобална пандемия“.

Това обяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Припомняме, че по-рано СЗО коригира предварителната си оценка за разпространението и призна, че е подценила проблема.

Коронавирусът е достигнал до всеки регион в континентален Китай. По-рано китайските здравни власти съобщиха, че има данни за 7 800 потвърдени случаи в страната към 30 януари.

Вирусът се разпространи и в поне 15 други страни.

Междувременно, във Франция се съобщава за шести потвърден случай.

На италианския криузен кораб няма заболели, е показала проверка. Докато течеше тя, на кораба бяха блокирани 6000 души.

Вчера стана ясно, че трима български граждани – две жени и един мъж, са хоспитализирани и се наблюдават в съмнение дали са заболели от коронавирус.

От здравното ни министерство обаче призоват да не се създава паника.

Националният център по заразни и паразитни болести обяви по-рано, че са пристигнали китовете (комплет инструменти) за генетична диагностика чрез real-time PCR на коронавирус 2019-nCoV.

Te бяха заявени от Националния център преди 3 седмици и са синтезирани на основание доказаните вируси от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията.

Вижте още:
Заразените с коронавируса в Китай вече са над 5900, 132-ма са починалиБроят на заразените в Китай с коронавируса, предизвикващ пневмония, е 5974 души. Смъртните случаи с…Jan 29 2020skafeto.com

Проф. Кантарджиев: У нас вече има желаещи да се изследват за коронавируса„Коронавирусите са причинители на чести инфекции на горните дихателни пътища през зимата. Една трета…Jan 29 2020skafeto.com

Синхуа обяви откъде идва коронавирусътНовият коронавирус, който предизвика пандемия в Китай и се разпространява вече по всички континенти …Jan 26 2020skafeto.com


loading...