лекарството против КОВИД

„Лекарството против КОВИД-19 ще бъде нещо много важно, но засега нямаме противовирусен медикамент, който да върши някаква работа за амбулаторния пациент“, това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация.

Специалистът информира, че проучванията в тази насока са насочени към създаването на медикамент, който да превентира хоспитализация и към хора, които имат съпътстващи заболявания.

Според прогнозата му месеци ни делят от създаването на такова лекарство, а агенциите ще кажат какви ще са противопоказанията, но със сигурност то ще бъде за нехоспитализираните пациенти, като стартиране на вземането му трябва да е рано, както при всяка противовирусна терапия.

Относно пандемията и ситуацията у нас, проф. Момеков е убеден, че поведенческите модели са много важни. За него всеки човешки живот е важен и загубата му от болест, която е преодолима, не е обяснима. Той смята, че хората искат стопроцентова ефективност от ваксините, при което да няма странични ефекти.

„Маската, дистанцията, ваксината са мерки, изисквани с най-хуманна цел. Единствената причина да съществуват е по християнски начин да се погрижим за себе си и близките си“, убеден е председателят на Българското научно дружество по фармация.

Виж още:Проф. Момеков: От COVID-19 ще се генерират нови болестиОт COVID-19 ще се генерират нови болести. Това алармира пред БНТ председателят на Българското научно…Oct 12 2021skafeto.com

Проф. Момеков с плашещи данни за свръхсмъртността в БългарияБългария е в челните места по свръхсмъртност (това е съпоставянето на смъртността в период от време …Oct 1 2021skafeto.com

Проф. Момеков: Ваксините срещу К-19 се проучват върху огромен брой хораПроучването на последните ваксини за коронавирус е направено върху огромен брой хора. Има някои неиз…Feb 21 2021skafeto.com


loading...