парното и водата

От Асоциацията на топлофикационните дружества напомнят, че върху просрочените сметки за парно отново започва да се начислява лихва. Тя временно не се калкулираше за периода на извънредното положение.

Става въпрос за изравнителните сметки за парно от миналата година.

„Просто от асоциацията решихме да направим едно напомняне, съвсем приятелски – така да се каже, защото все пак минаха четири месеца и хората едва ли са мислили само за това, че ще дойде момент, когато ще трябва вече да мислят за плащане на задълженията си“, каза Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните дружества, предаде БТВ.

Ако имате да плащате изравнителна сметка и още не сте я платили, лихвата ви е начислявана до март тази година. След това заради извънредното положение до 14 юли лихва не се начислява. Но от петнайсти юли тя отново започва да се трупа.

„Тъй като законът не опрощава тези задължения, просто имаше гратисен период върху принудителното им събиране“, заяви още Георгиев.

Гратисният период беше до четиринайсти юли и той изтече, независимо, че извънредната епидемиологична обстановка е удължена до края на юли. Така че, който има неплатена изравнителна сметка за парно от миналата година и продължава да не я плаща, върху нея вече отново се трупат наказателни лихви.

Виж още:Идея – от парното да поемат санирането, после да изравнят сметките186,48 лв. с ДДС са необходими за санирането на 1 квадратен метър жилище в жилищен блок. Ако става в…Jul 15 2020skafeto.com


loading...