марковски брендо

„Брендо няма да получи допълнително наказание, защото преди години се укри и не изтърпя присъдите си“, каза в ефира на bTV адвокат Марин Марковски. Влязлата в сила присъда на една държава не може да бъде отменена, категоричен беше Марковски. „Един съдебен акт, независимо на коя държава не, е нещо много сериозно и трябва да бъде изпълнен, защото иначе се подриват основите на правосъдието“, смята адвокатът.

„Нашето наказателно право няма допълнителна присъда за това, че не е отишъл да търпи вече издадена присъда. Може би законодателят е преценил, че дори и най-опасната птица има право да счупи клетката и да излезе“, коментира още Марин Марковски.

Марковски смята, че е логично да го изпратят в нашата страна, защото тя първа е искала екстрадицията му. Най-тежка е присъдата на Брендо в Италия – 20 години. „63-а година сме подписали консулска конвенция“, отбелязва юристът. Така че нашите служби в Украйна трябва да му окажат помощ, като консулът ни там му осигури поне защитник.

„Когато нещо не е уредено в закона, тогава се търси общият дух на закона. В конкретния случай въпросът остава открит, той има тежки присъди, ако е жив и здрав да ги излежи, ще излезе от затвора на около 90 години“, каза още Марин Марковски.

Припомняме, освен в България Евелин Банев има присъди за наркотрафик в Италия, 20 години, и в Румъния от 10 години и половина. Заради това и Брендо се издирва от Интерпол. Брендо бе арестуван в Италия, но властите се съгласиха да го предоставят периодично за делото у нас, по време на което и той изчезна.

Не е ясно на коя от страните, които сега ще изискват Брендо за излежаване на присъда, ще откликне Украйна, тъй като може да се предполага, че както Италия, така и Румъния ще подадат искания.

Съдът на Европейския съюз обяви за невалидна издаваната от България Европейска заповед за арест.

Още в края на 2018 г. от Антикорупционната комисия внесоха иск в съда за 23 млн. лв. срещу Банев и членове на семейството му. Няма яснота докъде е стигнал искът.

Вижте още:
Анна Заркова: Вероятно Брендо сам е пожелал да се върне у нас„Допускам, че Евелин Банев-Брендо сам е пожелал да се върне у нас“, коментира журналистът Анна Зарко…Sep 13 2021skafeto.com

Брендо ползвал телефон от злато с облика на Путин (Снимка)Уникален телефон с лика на Путин е ползвал Евелин Банев-Брендо, става ясно от разпространените снимк…Sep 11 2021skafeto.com

Сензация: Брендо арестуван в КиевНаркобосът Евелин Банев – Брендо е арестуван в украинската столица Киев. Българският ъндърграунд бос…Sep 10 2021skafeto.com


loading...