мафия гробища

Циганската мафия вече официално е стъпила в управлението на столичните гробища. За това алармира общинарят от ВМРО Карлос Контрера, като по думите му това се е случило заради провеждането на грешна политика от общината, под натиска на частни интереси.

„Имаме си от понеделник нов-новеничък директор на гробищните паркове в София. Столична община ще разчита на добро управление от човек, наказван дисциплинарно като служител два пъти. Човек, който при провеждането на конкурса, излъга мен и останалите членове на комисията, че няма никакви предпоставки за конфликт на интереси. После се оказа, че семейната фирма на новата директорка заработва на гробищата. Класика в жанра. И с такива хора ни се предлага да правим реформи…Новият екип, новото начало, новите идеи“, разкри Контрера.

За него новата шефка на ОП „Гробищни паркове“ Яна Паскалева започва мандатата си отрицателен кредит на доверие.

„Не смятаме, че избирането на човек в потенциален конфликт на интереси, прикрил това по време на конкурс, може да разчита на какъвто и да е кредит на доверие. Не смятаме, че човек, който ходи на почивки с един от тарторите в погребалната дейност, е добър атестат за управленски качества. Цялата работа смърди на уговорени мачове и конфликт на интереси. Както казва народът – оплели са се като свински черва. Дали има или няма потенциален конфликт на интереси ще каже КПКОНПИ, за което ще я сезираме“, закани се Контрера.

Той разкрива още, че общинското предприятие е дадено на концесия на една определена циганска фамилия. То работи основно в нейна полза, когато остане време и в публичен интерес.

„Оттук насетне за нас, съветниците от ВМРО в СОС, по тази тема нещата са ясни – пълна липса на какъвто и да е капацитет да се решават проблемите. Виждаме или нежелание или пасивна съпротива в ръководните фактори в общината да превърнат гробищата в истински паркове, такива каквито са в Европа. Стилът на управление, наложен от партийния апаратчик на ГЕРБ до момента, ще бъде запазен. Дори подозирам, че ще бъде доразвит до нови висоти. В това вече сме абсолютно убедени. Всякакви приказки за промени, подобрения са бошлаф работа. Ние не желаем да съучастваме. До момента не видяхме нито един ясен знак, че Столична община иска да решава проблеми. Напротив“, убеден е общинарят.

И намесва в скандала и гроба на Стоянка Мутафова, при чието обругаване общината, по думите на Контрера, бързо замела дирите. Същото се случило и с откраднатия бронзов бюст от гроба на Стефан Стамболов. „Тихомълком го поставиха реплика, а съдбата на бронзовият бюст и извършителите е в графа „неизвестно“. Темата със състоянието на софийските гробищни паркове е в режим на свободно подане от поне година. Всичко постигнато през миналия мандат на СОС с много усилия и разправии вече е заличено.
Няма да се уморя да повтарям, че там все едно са кърджалийски времена. А тези времена не минават без активното участие на разни българи колаборационисти, които бързат да се подложат на циганските шайки.

Защо го правят – оставам на всеки да прецени. Провалът на Столична община по тази тема е видим. Вероятно ще чуем оправдания и обеснения. И така в оправдания и обеснения за три десетилетия циганските банди превзеха гробищата и се гаврят с мъката на хората. Сега вече ги вкарват през централния вход. За да е ясно на всички, че циганите командват гробищата, а не общината“, пише още воеводата.

Вижте още:
Възстановиха кръста на гроба на МутафоваМесинговият кръст на Христос, монтиран на паметника върху гроба на Стоянка Мутафова, вече е възстано…Jan 26 2021skafeto.com

Муки за поругания гроб на Мутафова: Нищо не ме учудва в тези времена!Дъщерята на голямата актриса Стоянка Мутафова Мария Грубешлиева ще подаде жалба до общинското предпр…Jan 24 2021skafeto.com

Оскверниха гроба на Стоянка МутафоваНищо свято не е останало за крадците на метали, които не се свенят дори пред вечните жилища на покой…Jan 23 2021skafeto.com


loading...