Ангелов

Медиците в България вече постигнаха колективен имунитет, обяви министърът на здравеопазването във Варна, предаде Радио „Фокус”. Над 70% от здравните работници са преболедували и ваксинирани, така че нямаме притеснения, че хората, работещи в болниците, могат да пострадат, поясни проф. Ангелов. Според него до края на лятото ще може да се постигне стаден имунитет на цялото население – вкл. и заради ускоряване на имунизацията (очаква се България да получи допълнителни 1.3 млн. РНК ваксини).

„Надявам се в края на април да може българите да си избират вид ваксина“, каза още министърът. Той изтъкна, че през последните дни има спад заболеваемостта – „процентът на положителните проби постепенно започва да намалява на фона на общото количество изследвания, които се правят“.

Проф. Ангелов смята, че няма държава, която да е еталон за справяне с коронакризата. „Не можем да се сравняваме с Израел или Нова Зеландия. Всяка държава има свой план за справяне с пандемията. Според мен до настоящия момент нашият план е успешен”, обобщи здравния министър.

Виж още:Проф. Генчо Начев зарадва всички с тази новина за чакания четвърти пик на К-19„Мисля, че четвърти пик на заразата няма да има, стига ваксинацията да върви по план. Това зависи от…Apr 4 2021skafeto.com


loading...