Още един български град се опълчи срещу „сатанистко-илюминатските планове на Бил Гейтс и тайните световни елити“ да ни облъчват с коронавирус и да контролират мисловните ни процеси. Общинският съвет в Мездра стана вторият в страната, който забрани на територията си 5G мрежата. Срокът е 1 година. Решението е взето от местния парламент на последното за 2020 г. заседание.

Балчик пръв отхвърли игото на 5G. Ето какво гласи решението на общинарите в градчето от Северозапада:
„Налага се мораториум от 1 година за разполагането, ползването, поддържането и развитието на електронни съобщителни (клетъчни) мрежи от 5-о поколение/ 5G (Fifth Generation technology) и на съоръжения към тях“.

Видно от протокола на заседанието, „за“ са гласували 11 съветници, 1 е бил „против“, а шестима са се въздържали.

Въпросното заседание е проведено на 22 декември, а интересното е, че сред епохалното решение общинарите са си спретнали купон:
„В края на сесията Община Мездра изненада приятно общинските съветници с коледни подаръци по повод предстоящите коледно-новогодишни празници.“
Мездра е община с около 20 000 жители в най-бързо западащия и най-беден район в целия ЕС – Северозападна България.

Мездра забрани 5G мрежата

В началото на октомври Балчик стана първата община, която наложи мораториум върху ползването на технологията. Той също е за една година. Там инициатор бяха 183 граждани, които написали петиция срещу новото поколение телекомуникации.


loading...