Кирил Петков

Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, докато пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев. Така председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов коментира изгонването на 70 руски дипломати в ефира на Нова телевизия.

„Това, че трябва да се изгонят 70 човека от руското посолство е хрумка на Кирил Петков. Споделил го е по време на пътуването с тези, които са били там. От нашите хора беше Станислав Балабанов“, добави той.

По думите му тогава са се провели разговори и от МВнР са обяснили на премиера, че има определени правила и стъпки за това.

Запитан дали това означава, че Теодора Генчовска е против това решение, Йорданов отговори: „Най-добре е тя да го каже, но знам, че Генчовска не смяташе, че това е правилна стъпка, защото си има определени правила. Това не е детската игра и да се разсърдим на някой“.

Участието на Тошко Йорданов в Нова завърши със скандал. Политикът обвини водещите Мирослава Иванова и Виктор Николаев, че телевизията е на Делян Пеевски и те задават неговите въпроси.

Представителите на БСП пък продължават да твърдят, че разбрали за изгонването от медиите. Вчера такъв пост в социалната мрежа написа соцлидерката Корнелия Нинова, а под него стотици хора й се нахвърлиха, че е част от тази коалиция.

„Ние разбрахме за случващото се от медиите, което не е нормално”, добави днес депутатът Явор Божанков, нищо че партията му преговаря за нова коалиция с ПП.

Виж още:България гони 70 руски дипломатиБългария отзовава 70 руски дипломати, съобщи премиерът Кирил Петков. По думите му те са идентифицир…Jun 28 2022skafeto.com


loading...