сертификати

До 10 дни здравните власти и туристическия бранш ще решат какви сертификати и документи ще се изискват от посетителите на заведения, молове и туристически обекти, с които да гарантират здравния си статус, предава сайтът Защото.

От сектора поискаха по този начин да се влиза и в банки, телекоми и големи търговски обекти. Ваксинацията на населението пък ще бъде насърчавана със средствата от актуализирания бюджет, се гарантира здравният им статус. стана ясно след срещата при премиера Стефан Янев.

„Обединихме се, че в рамките на до 10 дни, ще направим следващата среща, като през този период ще бъдат взети решения“, заяви министърът на туризма Стела Балтова и уточни, че ще се работи по три направления.

„Първо, това е и по искане на туристическия сектор, да бъде потърсена възможност средствата, които са отделени за сектор „Туризъм“ в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес в държавата. Всички имаме интерес туризмът да продължи да се развива и ние да останем една зелена дестинация. Изискването за това е именно да постигнем онова ниво на ваксинация, което да позволи на всички туристи по света да пожелаят дестинация България, както и да осигурим здравето на работещите туризъм“, посочи Стела Балтова.

„Второто направление, което ще се обсъжда в рамките на тези до 10 дни заедно със здравните власти, да се намери пакета от документи и сертификати, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти“, каза още министърът.

„Третото важно направление, около което се обединихме е, че още днес трябва да започне вземането на сериозни решения в перспектива 2022 г. Освен практически, финансово-икономически мерки“, каза още Стела Балтова.

Виж още:Яки мерки в Германия, бъркат в джоба на неваксиниранитеГермания взе яки мерки срещу неваксинираните. Направо ги наказа, като им бръква в джоба, съобщава Ст…Sep 23 2021skafeto.com


loading...