сметки за парно

Омбудсманът залят от жалби срещу изравнителните сметки за парно. Затова и Дияна Ковачева иска проверка на столичното парно. Пред БНТ тя припомни, че преди месеци е предупредила, че ще има проблеми с изравнителните сметки за парното. Очакваше се да бъдат върнати надписани сметки на потребителите заради намалената цена на газа. Има хора, които не са си получили изравнителните сметки, а с това се забавя срокът, в който те биха могли да обжалват, стана ясно от коментара на Дияна Ковачева. Тя настоява КЕВР да измени наредбата за определяне цената на топлинната енергия.

Елизабет Павлова от „Топлофикация София“ подчерта, че на потребителите са възстановени 24 милиона лева. Остават още 12,8 милиона лева. Тези суми не могат да бъдат върнати на ръка, поясни тя. Те се прихващат за бъдещи сметки.

45 дни клиентите са имали възможност да обжалват сметките. Почти 90% от потребителите са получили изравнителните сметки навреме. „Топлофикация София“ има пари да възстанови надвзетите суми на потребителите.

Припомняме, че вчера омбудсманът поиска извънредна проверка на „Топлофикация София“ заради изравнителните сметки.

Енергийният министър Теменужка Петкова пък обеща проверка на КЕВР на сметки за парно октовмри месец.

Малко по-късно от КЕВР съобщиха, че започват проверка на всички топлофикации в страната.

Вижте още:
Трайков за цената на газа: Сметнете как са ни драли от ТоплофикацияНамаляването на цената на газа ще стигне до крайния потребител. Решението е на КЕВР да се намали цен…Mar 5 2020skafeto.com

Топлофикация-София оставя хиляди без топла вода за 2 месеца200 жилищни сгради в центъра на София остават без топла вода. В 25 блокове и кооперации тя вече е сп…Jul 8 2020skafeto.com


loading...