Струма хероин

Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска правителството да отговори дали причина за тежката катастрофа с 45 загинали на българската магистрала „Струма“ не е превозът на високозапалими киселини, които се използват за производството на хероин.

В официално съобщение до македонските медии, от опозиционната партия настояват за незабавни отговори от властта и институциите в Скопие, предава Дир.бг.

„Дали бизнесът с хероин, прикриван от властта, не е причина за катастрофата с 45-те загинали в България. Никой в държавата не отговаря на съмненията, че в изгорелия автобус в България са превозвани високозапалими течности – киселини, които се използват за производството на хероин. Дали тези киселини са причината не само за бързото възпламеняване на автобуса, но и на мантинелите край пътя“, попитаха от ВМРО-ДПМНЕ и поискаха отговор на въпроса, защо 140 пъти автобусът на фирма „Беса транс“ е преминал през държавната граница без разрешение.

Според опозицията „някой по върховете на управлението на държавата защитава „Беса транс“. От ВМРО-ДПМНЕ поискаха незабавни оставки.

Междувременно лидерът на партията Християн Мицкоски заяви, цитиран от агенция МИА: „Нуждаем се от предсрочни избори, защото това правителство страда от липса на доверие. Хората си казаха думата на местните избори и пораженията ще продължат, докато това правителство, водено от СДСМ и ДСИ, е на власт“.

Трагедията стана на 31-ия километър на магистрала „Струма“ малко след 2 ч. на 23 ноември, близо до разклона за село Боснек. От Турция към Северна Македония са пътували четири автобуса с екскурзианти, като последният от тях се удря в мантинелата и се запалва. 45 са загиналите, сред тях 12 са деца. Седем са пострадалите, които бяха транспортирани в „Пирогов“.

Виж още:Разказът на оцелелите в ада на „Струма“: Филм на ужасите (ВИДЕО)Част от оцелелите разказаха за преживения ужас в автобуса-ковчег на „Струма“, при който загинаха 46 …Nov 24 2021skafeto.com

„Струма“ пак в пламъци: Джип с жена с дете се запали край СимитлиДжип се запали край автомагистрала „Струма“, на още строящата се отсечка край Симитли. Жена с малко…Nov 25 2021skafeto.com


loading...