Председателски съвет

Премиерът Кирил Петков е объркал газовите проекти на наша територия по време на изявлението си преди заседанието на кабинета. Той е визирал не „Южен“, а „Турски поток“, когато съобщи, че разпорежда пълна проверка във всички аспекти на проекта.

Уточнението направи правителствената пресслужба в съобщение до медиите, предава Дир.бг.

„По повод изказването на премиера Кирил Петков преди редовното правителствено заседание относно неговото разпореждане за проверка по всички аспекти на „Южен поток“, моля, имайте предвид, че става въпрос за проверка на „Турски/Балкански поток“, който бе изграден след прекратяването на „Южен поток“, уточниха от „Дондуков“1.

Петков посочи, че го предприема вследствие на констатация на партньорите ни от САЩ, че Путин използва газа, за да корумпира региона.

Още преди официалната корекция депутатът от ГЕРБ Александър Ненков съзря грешката и коментира в профила си във Фейсбук.

„Бързам да помогна на #КирилПетков преди да се е изложил отново! Сега е обявил, че ще прави „проверка на всички аспекти“ на #ЮженПоток, който е спрян през 2014 г. и предполагам има предвид #БалканскиПоток. Не смея да си представя, когато пък не е пред камери, какви ги говори?“, написа в социалната мрежа Ненков.

Министър Александър Николов: Поводът за цялостната проверка на „Турски поток“ са джиповете на „Аркад“

„Очевидно, след като бяха направени някакви проверки, след като се видя какви автомобили присъстват на едно конкретно място, се налагат допълнителни проверки“. Това каза днес след края на заседанието на Министерския съвет министърът на енергетиката Александър Николов.

След като излязат резултатите от проверката ще се реши какво да се прави, каза министърът.

През март в медиите беше публикувана информация, че джипове на обединението „Консорциум Аркад“, който построи продължението на газопровода „Турски поток“ през България, се ползват безвъзмездно от „Булгартрансгаз“, министерствата на околната среда и на енергетиката.

Виж още:Петков пред румънска медия: Решил съм, че бъдещето на Северна Македония и Албания трябва да е в ЕС„Не мога да съм отговорен за нищо в такъв случай. Решил съм, че бъдещето на Северна Македония и Алба…May 11 2022skafeto.com

Кирил Петков пред „Ню Йорк таймс“: Щом бедна България се изправи срещу Путин, всеки може„Ако най-зависимата от Русия държава с най-ниския БВП в ЕС може да си позволи да се изправи срещу Пу…May 12 2022skafeto.com


loading...