Тръмп съпруга САЩ извънредното положение Тръмп контраатакува Бейрут нападение починалите от коронавирус в САЩ Тръмп обвини Китай Доналд Тръмп импийчмънт търговската война коронавирус импийчмънт на Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е имал среща с американски генерали, на която те определили експлозията в Бейрут като нападение, съобщи АП. „Изглежда смятат, че това е нападение, някаква бомба“, каза Тръмп.

Според американския лидер, съдейки по естеството на експлозията, случилото се в Бейрут изглеждало като нападение. Главата на САЩ заяви, че инцидентът не е „някакъв вид индустриална експлозия“. По-рано Тръмп нарече експлозията в Бейрут „ужасна атака“ и заяви, че САЩ са готови да помогнат на Ливан.

Във вторник вечерта в ливанското пристанище Бейрут стана мощна експлозия. Министерството на вътрешните работи на страната заяви, че това се е случило в склад с амониев нитрат.

Ливанският премиер Хасан Дияб заяви, че експлозията е причинена от неправилно съхранение на 2750 тона амониева селитра.

Ливан се изправя пред военно положениеЛиванският президент Мишел Аун свика спешно заседание на Върховния съвет по отбраната, след като сто…Aug 4 2020skafeto.com


loading...