Бил Гейтс здравеопазването пандемия
Бил Гейтс | Wikipedia Commons (CC-BY2.0)

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Смъртността от коронавирус и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип до следващото лято. Това прогнозира основателят на Microsoft Бил Гейтс, който беше гост на „Нов икономически форум“ в Сингапур, съобщава „Ройтерс“.

Той обаче направи уточнението, че това е при условие че не се появят нови, по-опасни щамове.

Спорден Гейтс на фона на развитието на естествения имунитет, ваксинацията и появата на нови лекарства смъртността и заболеваемостта би трябвало рязко да се понижат и при липса на нови щамове до средата на 2022 г. тези цифри може да достигнат сезонни данни за грип.

Същевременно основателят на Microsoft призова световната общност да работи активно за ликвидиране на COVID-19, за да намали заплахата от нови пандемии.

Той заяви, че очаква с нетърпение светът да се справи с предизвикателствата относно доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година.

Бил Гейтс и бившата му съпруга Мелинда ръководят благотворителна фондация, насочена към борба с опасните болести в развиващите се страни, както към и развитие на здравните и образователни програми в САЩ. Чрез фонда вече са разпределени стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу COVID-19 и за подкрепа на бедните, които са най-уязвими от пандемията.

Вижте още:
Ето къде се крие Бил Гейтс след разводаБил и Мелинда Гейтс обявиха на 3 май, че се развеждат след 27 години брак. Мнозина се зачудиха къде …May 16 2021skafeto.com

Бил Гейтс пие фекална вода, за да изпробва нова технология (Видео)Бил Гейтс изпи чаша вода, филтрирана от човешки фекалии, за да покаже технологията, която според нег…Feb 22 2021skafeto.com