богатството
techinasia.com

B cвeтa пpeз 2019 г. имa 47 милиoнa милиoнepи, пoĸaзвa дeceтият дoĸлaд нa Сrеdіt Ѕuіѕѕе. Money.bg споделя, че богатството възлизa нa зaшeмeтявaщитe $361 тpилиoнa, ĸaтo cлeд пeт гoдини тo щe ce yвeличи дo $459 тpилиoнa, пpoгнoзиpaт oт швeйцapcĸaтa бaнĸa.

През последното десетилетие създаването на богатство се въртеше около Китай и САЩ. И през тази година най-голямата икономика в света продължава непрекъсната си серия, започнала от 2008 г. САЩ отговаря и за 40 процента от милионерите в долари в света и за 40 процента от тези в най-богатия 1 процента от световното население.

Нарастващото богатство на Китай променя начина, по който хората умиратХронични заболявания като инсулт, проблеми със сърцето и рак на белия дроб са станали главните причи…Sep 27 2019skafeto.com

В Китай забогатяването започна от по-ниска база, но растеше с далеч по-бързи темпове, отколкото в останалата част от света. Поднебесната империя бе и една от малкото държави в света, които успяха да избегнат влиянието на световната криза от преди десетилетие. Така Китай успя да изпревари Европа като принципен източник на растеж на богатството, както и Япония по брой милионери и застана на втора позиция. И тази година страната измести и САЩ и вече е държавата с най-много хора в топ 10 процента на богаташите.

Това обаче не означава, че останалата част от света не забогатява. Други развиващи се пазари – и особено Индия – растат бързо.

Общият растеж обаче се забавя. През 12-те месеца до средата на 2019 г. общото световно богатство нараства с $9,1 трилиона до $360,6 трилиона, или едва 2,6 процента. Броят на новите милионери расте с 1,1 милиона до 46,8 милиона, от които 675 хил. в САЩ – над половината от общото в света. Китай и Япония допринасят с по над 150 хил., но Австралия губи 124 хил. милионера.

Сред губещите виждаме и Великобритания, която се лута в лабиринта Brexit. Там милионерите намаляват с 27 хил. Турция също страда и губи 24 хил. милионери в долари.

Жена си купи стар диван от разпродажба и забогатя за минутиРазпродажбите са много разпространени в западните страни. На тях можем да намерим най-различни предм…Oct 16 2019skafeto.com

В доклада си швейцарската банка разглежда и неравенството. По-бедната половина от населението на света притежават по-малко от 1 процента от общото богатство по света в средата на 2019 г., докато най-богатите 10 процента притежават цели 82 процента. Нещо повече: най-богатият 1 процента притежава 45 процента от цялото богатство по света. Според изследването, повече от половината от всички възрастни хора по света притежават по по-малко от $10 хил. в кеш и други активи.

Най-голяма заслуга за ръста на богатството имат финансовите активи, които пострадаха най-много по време на кризата, но и след това записаха най-впечатляващ растежа. Те отговарят за 39 процента от растежа на богатството по света и за 71 процента в Северна Америка.

Що се отнася до богатство на глава от населението, Швейцария се нарежда на първа позиция по растеж с нови $17 790, следвана от САЩ ($11 980), Япония ($9 180) и Холандия ($9 160).

Големият губещ е Австралия (спад от $28 670, при средни $70 хил. за света), Норвегия ($7 250), Турция ($5 230) и Белгия ($4 330).,

Китай надмина САЩ по богатството и стандарта на живот

Те определено могат да станат богати! Вижте кои 3 зодии са предразположени към финансите!Парите са ключова част от живота ни, независимо от това дали ни харесва или не. Повечето хора се стр…Sep 20 2019skafeto.com


loading...