преговорите за Брекзит българи лондон Великобритания ЕС

Денислава Добрева, която сега е на 25 години, заминава малко след референдума за Брекзит да учи и работи в Лондон. Придружава я бъдещият ѝ съпруг Виктор.

Наскоро тя придобива магистърската си степен от “University of Greenwich” със специалност „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации“. В момента работи като сервитьорка в ресторант “Байрон”, който се намира в известната концертна зала „О2“.

Тя е твърдо против Брекзит. И смята, че след него страната ще тръгне надолу, пише novini.london.

„Темата „Брекзит“ засяга всеки българин и чужденец, който живее тук, с временен или постоянен статут на пребиваване. Това касае пряко бъдещето ни и е от значение да знаем правата си. Аз съм против Брекзит и всички мои приятели англичани, които са израснали тук, също са против“, заявява българката.

След 31 януари има един транзитен период, който гласи, че всичките промени по напускането ще се случат след 2020-а или както казват тук политиците: „Има време за споразуменията ни с ЕС“.

Най-обсъжданият въпрос е спирането на свободното движение на гражданите, който все още няма ясен отговор.

„Лично аз не вярвам, че мерките ще бъдат строги, по-скоро мерките за нужните документи за пребиваване в Обединеното кралство ще бъдат по-обтегнати“, казва Денислава.

„Живеещите тук стават по-пестеливи и пресметливи. С вдигането на цените за транспортната мрежа, наемите на имотите, както и на хранителните стоки по магазините без промяна на заплатите ще накарат хората сами да си тръгнат.

Много големи компании изтеглят офисите си оттук. Тази ситуация може да доведе до съкращение на персонал, както и драстично намаляване на работните места. Брекзит или не, аз се връщам в България!“, заключи българката Добрева.

Виж още:Парламентът на Великобритания одобри споразумението за БрекзитБританският парламент одобри споразумението за напускане на Европейския съюз (Брекзит). Това стана я…Jan 10 2020skafeto.com

Ал Гор: Брекзит е най-голямата глупост, която направихме!Бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор каза на конференцията за климатичните изменения в Испания, че Бр…Dec 11 2019skafeto.com

Три вида визи за влизане във Великобритания след Брекзит, ще ни излиза доста соленоБританският премиер Борис Джонсън се зарече да ограничи имиграцията от ЕС във Великобритания, ако на…Dec 10 2019skafeto.com

Скритият от Джонсън доклад разкри руско финансиране за торите и БрекзитДевет руски бизнесмена са превеждали пари по сметки на Консервативната партия и политици, които са л…Nov 13 2019skafeto.com


loading...