Човечеството трябва да се стреми да се върне на Луната и да създаде там постоянна база, а по-късно да изгради град на Марс. Такива цели си постави американският предприемач и ръководител на Tesla Илон Мъск.

По-рано днес космическият кораб Crew Dragon с четирима астронавти навлезе в орбита и предприе самостоятелен полет до Международната космическа станция.

„Трябва да построим град на Марс, за да се превърнем в космическа цивилизация, междупланетен вид“, каза Мъск на пресконференция след успешното излитане на Crew Dragon, предава БНР.

Той отбеляза, че човечеството трябва да се стреми да стане „представител на няколко планети“. Мъск каза още, че неговата компания Space X може да помогне на НАСА да приземи астронавти на Луната до 2024-та година.

B мoмeнтa нeтнoтo бoгaтcтвo нa ocнoвaтeля нa Теѕlа дoближaвa 180 милиapдa дoлapa, ĸoeтo гo пpaви втopият нaй-зaмoжeн чoвeĸ в cвeтa.

Вижте още:
НАСА облетя Марс с хеликоптерЕпохална новина! Американската космическа агенция НАСА успешно тества малък хеликоптер на Марс. Безп…Apr 19 2021skafeto.com

НАСА показа панорамна снимка от Пърсивиърънс на Марс (ВИДЕО)НАСА публикува зрелищна панорамна снимка на Марс, направена от роувъра Пърсивиърънс, предадоха свето…Feb 25 2021skafeto.com


loading...